Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 13 Şubat 2023 711 Görüntüleme

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ EV TAHSİS EDİLİRKEN ELAZIĞ’DA KİRALARA FAHİŞ ZAMLAR YAPILIYOR

Yaşanan deprem felaketi ülkemizin güneydoğusunda büyük yaralar açtı. Depremden kurtulan evsiz kalan depremzedeler Elazığ’a ve yakın illere giderek yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Ancak ne yazık ki 20 Ocak 2020 Depremini yaşayan, büyük yaralar alan, Elazığ’da aynı acıyı yaşamış, evsiz kalmış ,aylarca konteyner ve çadırlarda yaşamış olan Elazığ’da depremzedelere ev vermek şöyle dursun kiralar daha da artar umuduyla evler kiraya verilmiyor. Kiraya veren de evlerin fiyatlarını 2-3 misline çıkarıyor.

Bu acı zamanda Elazığ halkının depremzedelere yardım etmek için canla başla çırpındığını kimse inkar edemez. Belediyesiyle, STK larıyla, siyasi partileriyle ve büyük küçük demeden bir çok insan kendi imkanları elverdiğince deprem bölgesine yardım için koşturuyor..Ne yazık ki bu büyük vefa ve yardımlaşmaya gölge düşüren şeyler de oluyor ilimizde.

Deprem sonrası en büyük ihtiyaç barınma ihtiyacı. Sokaklarda onlarca insan ev arayışındalar. Hal böyle iken 3 kuruş fazla kira almak için evlerini kiralık ilanından çeken, ya da kira bedelinin 2-3 misli fazlasına evini kiraya vermek isteyen yüreği karalara sesleniyoruz.

AYNI YOLDAN GEÇTİK, AYNI ACILARI YAŞADIK…BU BİREYSEL KAZANMA HIRSI NİYE.AYNI ACIYI YAŞARKEN BİZLERE KOŞTURAN HERKESE DUALARIMIZI ETTİK.AMA NE YAZIK Kİ ŞİMDİ GÖRMÜYR, DUYMUYOR, KONUŞMUYORSUNUZ….

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com