Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 15 Şubat 2023 215 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…DİNİNİZLE İLGİLENEN DERDİNİZLE İLGİLENMİYORSA,O BİR SAHTEKARDIR..

FIRSATÇI EV SAHİPLERİ

Değerli hemşerilerim, 6.Şubat günü yaşanan 7.7 ve 7.6’lık iki deprem felaketi ilimizin de içinde yer aldığı 11 ili etkilemiş ve büyük kayıplara sebep olmuştur. Ben partim adına Hatay, Gaziantep, Nurdağı ve Kahramanmaraş depremzedelerini ziyaret eden biri olarak milletimizin nasıl tek yürek olduğuna, maddi ve
manevi yardım konusunda yarıştıklarına şahit oldum. Sizlerin de bildiği üzere “acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır”. Öyleyse bu felaketi bizzat yaşayan insanlar olarak aramızda yeşeren fırsatçı zihniyete karşı duruş sergilememiz gerekir.
Bu felaketin ağır oluşunun nedenleri hakkında konuşmak yerine birilerinin acısını kendileri için fırsata dönüştüren ve bunu uygulamaktan rahatsızlık duymayanlara ilimiz ölçeğinde seslenmek istiyorum. Bazı arkadaşlarım ve basın mensubu arkadaşlarla görüşmelerimde ilimizde hasar tespit çalışmalarına başlandığı ağır hasarlı evlerin boşaltıldığı ve depremzede vatandaşların ilimize akın etmesi sonucu kiralık evler konusunda ev sahiplerinin acılar
üzerinden kazanç elde etme hırsına büründükleri bilgisini aldım. Edindiğim bilgiye göre ilimizde kira bedelleri 4-5 kat arttığı şeklindedir. Üzülerek belirtmek isterim ki bu tam anlamıyla fırsatçılıktır ve oldukça manidar bir durumdur.

Değerli hemşerilerim, bu fırsatçı ev sahiplerinin yıkım kararı nedeniyle ağır yaralar alan ve evlerinden olan insanlarımız, haksız kazanç peşinde olan bu fırsatçı kişilerin tutumları nedeniyle daha da derinden etkileniyor. İnsanlarımızın acılarını paylaşmak yerine bu
durumdan kazanç elde etme anlayışı insanlık onuruna yakışmıyor. Bu nedenle bu anlayışı şiddetle reddediyor ve muhataplarını kınıyorum. Söyler misiniz insanlık bu mu? İnsanlık onuru kalmadı mı? Ben yine de hemşerilerimin dışarıda olduğu gibi içeride de birlik,öberaberlik ve dayanışma ruhuna sahip olduğuna inanıyorum.
Valiliğimiz bu fırsatçıların kendilerine bildirilmesi için duyuruda bulundu, AFAD 13.Şubat.2023 tarihinde depremzedelerin kendilerine müracaat etmelerini duyurdu. Oldukça mutlu oldum. İl yönetimimiz tüm bu fırsatçı zihniyete geçit vermeyecek ve depremzede hemşerilerimizi fırsatçı ev sahiplerine muhtaç etmeyecektir. Din söz konusu olduğunda mangalda kül bırakmayan ancak uygulamada vicdanlarını askıya alan bu insanlara bir Macar atasözü ile seslenmek istiyorum. “Dininizle ilgilenen derdinizle ilgilenmiyorsa o bir SAHTEKARDIR.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com