Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 16 Şubat 2023 228 Görüntüleme

ELAZIĞ’A GETİRİLEN DEPREMZEDE VATANDAŞLARA YERİNDE POLİKLİNİK HİZMETİ VERMEYE BAŞLADI

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ilimize getirilen depremzede vatandaşların kaldığı barınma alanında poliklinik açıldı.

Depremzede vatandaşların her an yanında olduklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT yaptığı açıklama da “ Başta Malatya olmak üzere depremin yaşandığı illerden Elazığ’a çok sayıda depremzede vatandaşımız getirildi. Bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu vatandaşlarımızın büyük bir kısmının barınmakta olduğu Çaydaçıra Mahallesi, Ahmet Kabaklı Erkek Öğrenci Yurdu içerisinde 1. Basamak sağlık hizmeti verecek poliklinik açtık. Amacımız yeterince mağdur olan depremzede vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve sağlık sorunlarına yerinde müdahale etmektir. Hizmet vermeye başlayan poliklinikte görevlendirdiğimiz uzman hekim ve yardımcı sağlık personellerimiz tarafından muayene, reçete düzenlenmesi, gebe ve bebek izlemi, aşılama faaliyetleri, kronik hasta takibi gibi hizmet ve işlemler yapılacaktır. Deprem mağduru olarak çok büyük sınavlar veren bu vatandaşlarımızın ayağına hizmet götürerek bir nebze olsun acılarına ortak olmak ve moral vermektir. Bu konuda tüm sağlık çalışanlarımızla mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz sahadayız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com