Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 16 Şubat 2023 254 Görüntüleme

MHP İL BAŞKANI YUNUS BAL: ELAZIĞ İÇİN ALINAN BU KARARIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Elazığ’ın afet bolgesi ilan edilen iller arasinda yer alması konusunda MHP Il Başkanı Yunus Bal bir aciklama yaptı.

Açıklamasında alınan karardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bal,”İlimiz Valiliği tarafından yapılan ve memleketimizin de bu kapsamda değerlendirilmesi hususlarını kapsayan bu başvurunun devlet büyüklerimiz tarafından uygun bulunması sonucunda, ilimiz hakkında alınan bu kararın memnuniyetini yaşadığımızı ifade etmek istiyoruz.” Dedi.

Yunus Bal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçeklesen deprem felaketinden etkilenen iller arasinda yer alan aziz şehrimizdeki tespitler sonrasında 09 Şubat 2023 tarihi itibariyle Elazığ Valimiz Sn. Ömer Toraman’ın müracaatları ile başlayan; ilimiz milletvekilleri tarafından takip edilen ve ayrıca şahsım vasıtası ile MHP Genel Merkezimize iletilen ve an itibari Şehrimiz Elazığ hakkında “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” kararı alınması sureti ile olumlu bir şekilde sonuçlanan bu sürecin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

İlimiz Valiliği tarafından yapılan ve memleketimizin de bu kapsamda değerlendirilmesi hususlarını kapsayan bu başvurunun devlet büyüklerimiz tarafından uygun bulunması sonucunda, ilimiz hakkında alınan bu kararın memnuniyetini yaşadığımızı ifade etmek istiyoruz.

Depremin 11.gününde Elazığ MHP Teşkilatlarının tüm kadrolarını yardım çalışmalarına adapte ettiğimiz ve şahsım başta olmak üzere gece gündüz demeden, depremin elbirliği ile müdahale edilmesi gereken sonuçları ile deyim yerindeyse savaştığımız için, ilk günden beri takibini yaptığımız ve ilimizin bu kapsama alınması için canı gönülden gayret ettiğimiz, fakat böyle hususlarda tribüne oynamayı doğru bulmamamız sebebiyle açıklama yapmayı doğru bulmadığımız bu konunun muhalefet tarafından bir kez daha siyasi rant kapısı haline getirilmesini de açıkçası afet sahasından bir kez daha şaşkınlıkla izliyoruz.

Fakat Elazığ Depreminden de hatırlayacağımız ve bugün tekerrür eden bu konudaki tartışmanın CHP tarafından nasıl siyasete malzeme edildiğinin hatırlanması gerektiği düşüncesindeyiz.

Elazığ Depreminden sonra geçen 3 senelik süre zarfında, o dönemde de devletimiz tarafından “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” kararına alınmasına rağmen, şehrimizde yapılan o kirli algı ve mağduriyetlerin istismarı siyasetinin sonucunda halen şehir sokaklarında “24 Ocak Depremi sonrasında Elazığ neden Afet Bölgesi ilan edilmediği(!)” maalesef ki konuşulmaya devam edilmektedir.

Çok ağır mağduriyetler yaşadığımız o dönemde de, 6 Şubat Depremlerinin ortaya çıkardığı ağır tablo ile mücadele ettiğimiz bu günlerde de elini soğuktan sıcağa sokmayan, karınca kararınca herkes elinde avucunda olanı paylaşırken herhangi bir katkıda bulunmayan, şehirde sadece ve sadece görsel ve sosyal medya mecralarında siyaset yapan siyaset bezirgânlarının öne çıkma gayretlerini maalesef dehşetle gözlemliyoruz.

Zengin-fakir, yetkili-gönüllü demeden ekmek/aş yetiştirme mücadelesi verilmesi gereken böylesi günlerde bir anda ortaya çıkarak oturduğu yerden büyük büyük konuşanları, istismar siyaseti yapanları, bir işin ucundan tutmak yerine oturduğu sıcak odalardan üzerine vazife olmadığı halde devlete akıl verenleri, millete ayar çekmeye çalışanları bir bir not ettiğimizin de bilinmesini istiyoruz.

Bu itibarla Valiliğimizin müracaatı ve Devlet Büyüklerimizin onayı ile alınan “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi”kararının zaten günlerdir gayri resmi olarak uygulandığı, ilimizin bu kapsamda değerlendirildiği ve çalışmaların da buna göre yapıldığı gerçeği de ortada iken; bütün hemşerilerimizi bu konuda yapılacak algı çalışmalarına karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Sonuç olarak bu kararın alınmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza ve Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyin şahsında ilgili kurumlarımıza şehrimiz adına teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyoruz.

Yunus Bal
MHP Elazığ İl Başkanı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com