Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 16.02.2023 694 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…TARİHİ KÖPRÜ TAKİPTE

Değerli hemşerilerim, daha önce sizlere aktardığım üzere ilgi de belirttiğim bakanlıklara vermiş olduğum dilekçemin son paragrafında; “Bakanlığınız uhdesinde yer alan bu kuruluşlar arasındaki koordinasyonun sağlanması halinde, söz konusu tarihi köprünün restorasyonu ve devletin uğradığı zararın tazmini yanında heyelan bölgesinde sorumlu firmanın alacağı önlemler ile yöre insanı üzerindeki baskıların ortadan kalkması sağlanmış olacaktır.

Yöre insanı, emekli Genel Müdür ve siyasi bir kişilik olarak, Bakanlığınızca bahse konu sorumlu firma ve ilgililer hakkında yasal süreci başlatacığınıza olan inancım tamdır. Sorumlu firmanın, gelecekte ilçemizi çöp deposu olarak kullanma arzusu nedeniyle üzerinde oynanan oyunlara devletimizin fırsat vermemesi, rant uğruna ilçemizin kurban edilmemesi, Maden ilçemizdeki tarihi yapılarından olan bu eserin yeniden kültür coğrafyamıza kazandırılması ve oluşan zararların tazmini konusunda gereğini, tensiplerinize arz ederim.” İfadeleriyle Anayasamızın 63.maddesi ve 2863 nolu kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kanunu 65.maddesi çerçevesinde gereğini talep etmiştim.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ilgi-a dilekçeme 25.01.2023 tarih ve 3424022 sayılı cevabi yazısında “Bakanlığımız birimlerimiz arasındaki koordinasyonun sağlanması halinde söz konusu tarihi köprünün restorasyonun yapılması, devletin uğradığı zararın tazmin edilmesi, heyelan bölgesindeki sorumlu firma tarafından önlemlerin alınması talep edilen ilgi yazının bir örneği yazımız ekinde iletilmektedir. Söz konusu hususların Diyarbakır Kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce 2863 sayılı kanun ve ilgili mevzuat kapsamında ivedilikle incelenerek gerekli işlemlerin yapılması, yapılan işlemlerin sonucundan ilgilisine ve Genel Müdürlüğümüze on gün içinde bilgi verilmesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.” ifadeleriyle konu hakkındaki hassasiyetini “Tarihi Köprü Mercek Altında” başlıklı yazım ile sizlere aktarmıştım.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Dairesi Başkanlığı’nın İlgi-c cevabi yazısı incelendiğinde, tarihi ve tecilli Maden Köprüsü’nün mağduriyeti teyit edilmektedir. Yani, bizim ”kuruluşlar arasındaki koordinasyonun sağlanması halinde, söz konusu tarihi köprünün restorasyonu ve devletin uğradığı zararın tazmini yanında heyelan bölgesinde sorumlu firmanın alacağı önlemler ile yöre insanı üzerindeki baskıların ortadan kalkması sağlanmış olacaktır.” tesbitimizin halen geçerliliğini koruduğunu göstermiş olması memnuniyet verici bir durumdur.

Basınımızın değerli temsilcileri, İlgili Bakanlıklarca mercek altına alındığına inanmak istediğim ve sizlerin aracılığı ile yukarıda açıkladığım hususun kamuoyu oluşturmak adına hemşerilerimize iletilmesi gerekmektedir. Yeni gelişmeler olduğunda yine sizlerin aracılığıyla hemşerilerimi bilgilendireceğimi belirtmek isterim.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ENGELLİ ŞEHİR ELAZIĞ

ENGELLİ ŞEHİR ELAZIĞ

Tema Tasarım | Osgaka.com