Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 18 Şubat 2023 283 Görüntüleme

ELAZIĞ’DA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM UYGULAMASI DEVAM EDECEK

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen ve afet bölgesi kapsamına alınan 11 İlimizde lisanssız elektrik üretim faaliyetlerinin deprem sonrası çalışmalar tamamlanana kadar devam edeceğini bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun aldığı kararı kamuoyu ile paylaşan Milletvekili Metin Bulut, şu bilgileri verdi: “Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 16/02/2023 tarihli toplantısında Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle olağanüstü hal kararı alınması ve afet bölgesi ilan edilen iller için 6 Şubat 2023 tarihinden başlamak üzere lisanssız elektrik üretim uygulamasına ilişkin ülke genelinde ilgili şebeke işletmelerine verilmiş 06.02.2023 tarihi itibariyle geçerli olan bağlantı anlaşmasına çağrı mektubu ile bağlantı anlaşmalarının mevcut sürelerine olağanüstü hal sebebiyle olağanüstü hal süresi kadar ilave süre verilmesine karar verilmiştir.
Bu kapsamda söz konusu illerde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketleri, dağıtım lisansı sahibi organize sanayi bölgeleri ile söz konusu illerin dahil olduğu bölgeler kapasiteler için Türkiye Elektrik İletim A.Ş (9. Ve 10’uncu bölgeler) tarafından olağanüstü hal süresince yeni lisanssız elektrik üretimi başvurusu alınmamasına ve halihazırda alınmış olan başvurulara ilişkin komisyon toplantılarının olağanüstü hal süresi sonuna kadar ertelenmesine, söz konusu illerde yer alan lisanssız elektrik üretim tesislerinin elektrik piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin 28’inci maddesinin dokuzuncu fıkrası hükmünden olağanüstü hal süresince muaf tutulmasına karar verilmiştir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com