Ana Sayfa Uncategorized 21 Şubat 2023 307 Görüntüleme

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması için başlattığı destek çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin ilk anından itibaren harekete geçen Elazığ Belediyesi, komşu şehir Malatya başta olmak üzere deprem bölgelerine yönelik yardım ve destek çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak tanımlanan depremin yaralarını sarmak adına depremin hemen ardından harekete geçti. Elazığ Belediyesi tarafından depremin ilk gününden itibaren komşu şehir Malatyalı depremzedelere sıcak yemek ulaştırıldı. Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı ve vatandaşların desteğiyle toplanan kıyafet, battaniye, elektrikli ısıtıcı, kişisel hijyen malzemeleri ile gıda başta olmak üzere yardım malzemeleri de bölgeye ulaştırılmaya devam ediliyor. Bugüne kadar Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı ve vatandaş iş birliğiyle toplanan 5 tır ve 1 kamyon yardım malzemesi belediye personelince tasnif edilip paketlenmesinin ardından Malatya ve Adıyaman’a gönderildi.

Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı, yaşanan felaketin ardından il dışından Elazığ’a yerleşen depremzedelere de kucak açtı. Elazığ’a gelen depremzede ailelere; hijyen malzemesi, battaniye, ev eşyası ve kıyafet başta olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Hayır Çarşısı tarafından katkı sağlanıyor.

TEMİZLİK EKİPLERİ MALATYA’DA ÇALIŞMALARA DESTEK SAĞLADI

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yaşanan felaketin ardından Malatya’da çalışmalara destek sağladı. Depremin hemen ardından Temizlik Hizmetleri bünyesinde ekipler oluşturuldu. Müdürlük bünyesinde oluşturulan ekipler Malatya’da temizlik çalışmalarına katkı sağladı.

ELAZIĞ BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ ENKAZDAN 28 KİŞİYİ KURTARDI

Yaşanan deprem felaketinin ardından yardım seferberliği başlatan Elazığ Belediyesi, Malatya’da arama-kurtarma çalışmalarına da destek sağladı. 55 personel ve 4 araç ile depremin ilk saatinde Malatya’ya ulaşan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, çalışmaların tamamlanmasının ardından Elazığ’a döndü. 24 Ocak Elazığ depreminde fedakârca yürüttükleri başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, Malatya’da da gece, gündüz demeden yürüttükleri çalışmalarla enkaz altından 28 vatandaşı sağ kurtardı.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DESTEK SÜRÜYOR

Elazığ Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklara yönelik kurulan Çocuk Oyun Çadırı yüzlere tebessüm olmaya devam ediyor. Depremin hemen ardından alanında uzman toplam 30 kişilik ekiple bölgeye ulaşan Elazığ Belediyesi, depremin toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde oluşturduğu psikolojik travmanın etkilerinin azaltılması amacıyla depremzede çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor, onlara ve ailelerine psikososyal destek çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzede çocuklar kurulan oyun çadırında abileri ve ablaları eşliğinde oyunlar oynuyor, film izleyip çeşitli aktivitelere ve yarışmalara katılarak yaşadıkları zorlukları aşmaya çalışıyorlar.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “GÜN BİRLİK GÜNÜ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, depremin ilk gününden itibaren oluşturdukları ekiplerle deprem bölgesinde çalışmalara destek sağladıklarını ifade ederek, “Gün birlik günü. Yaşadığımız bu büyük felaketin yaralarını birlik ve beraberlik içerisinde sarmaya devam edeceğiz. Rabbim; ülkemize, milletimize böylesine acıları bir daha yaşatmasın.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com