Ana Sayfa GÜNDEM 3 Mart 2023 512 Görüntüleme

TOKİ’DEN FAYDALANABİLMEK İÇİN YILLAR ÖNCE TERK ETTİKLERİ KÖY EVLERİNİ AĞIR HASARLI GÖSTERDİLER

Merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan ve Pazarcık olan depremlerden etkilenen 11 il arasında bulunan  Elazığ’da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bir yandan depremzedelerin mağduriyetleri dile getirilirken diğer yandan durumdan faydalanmaya çalışan fırsatçılar pes dedirtmeye devam ediyor.

Elazığ Maden’e bağlı Bahçedere köyünde yaşayan köy sakinleri, yıllar önce köyü terk etmiş vatandaşların yaşanan deprem sonrası TOKİ konutlarından faydalanabilmek için evlerine usulsüz bir şekilde ağır hasar aldırdıklarını iddia ettiler. Çevre Şehircilik ve AFAD yetkililerine seslenen köy sakinleri “Yaşadığımız köyde 80 tane hasarlı konut olduğu belirtilmiş ancak köyümüzde toplamda 80 konut yok. Burada çok fazla usulsüzlükler dönüyor  bu raporları veren  memurların tespit edilmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundular.

GİT GÖREVİNİ YAP DENİLEN MEMURLAR GÖREVİNİ YAPMIYOR

Bahçedere Köy Muhtarı Azası Ali Canpolat,  köyde yaşayan tüm vatandaşları tanıdığını, evlerini ağır hasarlı göstermeye çalışan vatandaşların amaçlarının yapılacak konutlardan faydalanmak olduğunu belirtti.

Hasar tespiti için yönlendirilen memurların bu durumun bilincinde olmasına rağmen evlerin ağır hasarlı olduğuna dair rapor verdiğini dile getiren Canpolat;

“Şu anda bizim köyümüzde dört ya da beş eve ihtiyacı olan kişi var. 30 yıldır kullanmadığı altında oturmadığı elektriğini ödemediği evlere ev sahipleri kalkıp şu anda diyorlar ki biz devletin ev alacağız, o şekilde yazı yazıyorlar. Bu köyde on yıldır azalık yapıyorum. 30 yıldır bu köyde yaşamamalarına rağmen AFAD’dan görevli çağırıp  bu evlere ağır hasar yazdırıp haklarını ise Elazığ’da yapılacak konutlarda kullanmak istiyorlar.

Burada oturan vatandaş kendi şahsıma ben 30 yıldır buradayım elektriğimi, suyumu, vergimi ödediğim halde 2020 depreminde kalkıp geldiler orta hasar verdiler bana şu anki depremde ağır hasar olması gerekirken gelen memurlar bana hasarsız raporu verdiler.

24 saat içinde ağır hasar değiştirilip hasarsız raporu verildi. Şu anda can güvenliğimiz yok sizlerin de şahit olduğu gibi hayvanlarımızı da yarım saat önce tahliye ettim buradan. Ne yapayım?

Oradaki hayvanların da dili yok ki, sonuçta biz insanlar deprem anında kaçıp gidebiliyoruz hayvanın dili yok ki hayvan gel beni buradan kurtar da diyemez. Yetkililer görevini yapmıyor bugün ben buradan Elazığ Valimize, Maden Kaymakamımıza şöyle seslenmek istiyorum;

Bugün 50 taneye yakın dilekçe var. Valimiz dese ki köyde oturan ağır hasarlı ya köyde ev vereceğim o insanların hepsi inanın dosyalarını geri çekecekler buradaki amaçları sadece Elazığ’da ev almak. Ev sahipleri burada kullanmadıkları evi hasarlı gösterip Elazığ’da ev almanın peşindeler. Ben burada on yıldan fazladır azalık yapıyorum ve kendi köylü mü tanıyorum. Burada kimseyi suçlamıyorum Valimize, devlet büyüklerimize lafımız yok ama devletimiz tarafından gönderilen git görevini yap denilen memurlar görevini yapmıyor.” dedi.

DEVLET MEMURLARI BU DURUMA GÖZ YUMUYOR

Kendi evine ait kapı numarasının bir başka evin üzerine takılarak ağır hasarlı olduğuna dair rapor çıkarıldığını belirten köy sakinlerinden İlhami Telçeken, devlet yöneticilerinin bu duruma göz yumduğunu dile getirdi. “Benim 7 numaralı evimin numarasını bu eve yapıştırıp bu eve ağır hasar verip kişilere menfaat sağlamışlardı.” ifadelerinde bulunan Telçeken;

“Bugün devletimizin yapmış olduğu bir eksikliği dile getirmek için sizleri çağırdım. Şu gördüğünüz mevcut ev 25 yıldır kullanılmamakta elektrik ve su faturası bulunmamakta. Benim 7 numaralı evimin numarasını bu eve yapıştırıp bu evi ağır hasar verip kişilere menfaat sağlamışlardı.

Bu menfaati sağlayanlar da devlet memurlarıdır. Bu memurların kim olduklarının  tespit edilmesi gerekiyor. Tespitin başında 2020 yılından beri bu eve yine ağır hasar verilmiş. Ağır hasar verilen eve neden tekrardan numara verilip tekrar başkasına da ağır hasar vermiş bununda tespitini Vali’nin yapması lazım.  Ev benim üzerime kayıtlı bir tarafı da amcamın üzerine kayıtlı olduğu için ama kullanım dışı aşağıda çocukları kullanıyor çocuklarından biri kurnazlık yapıp bir memur ayarlayıp Özel İdare’den gidip numara alıp getirip burada bir film yapmış. Bunu devlet yöneticilerinin bir çoğu biliyor ama göz yumuyorlar.” dedi.

4 TANE MİLLETVEKİLİ VAR AMA SADECE 1 TANESİNE ULAŞABİLİYORUZ

Elazığ’da 4 Ak Parti milletvekili olmasına rağmen içlerinden sadece bir tanesine ulaşabildiklerini, diğer vekillerin muhalefet milletvekili olan Gürsel Erol’u söylemlerinde haklı çıkaracağını belirten Telçeken, “Ak Parti’nin dört milletvekili böyle yapacaksa Elazığ’da gezecek yüzleri yok. Gürsel Erol tastik edecekler. Nasıl ki Erol ben yolun bir tarafından gideceğim siz diğer vekiller diğer tarafından dedi bunlar Gürsel Erol’u haklı çıkaracaklar. ” ifadelerine yer verdi.

Bahçedere köyünde 80 tane ev bulunmamasına rağmen 80 evin hasarlı olarak gösterilmesinde usulsüzlük olduğunu dile getiren Telçeken;

“Dört tane milletvekili var ama sadece bir tanesine ulaşabiliyorum. Zülfü Bey’e ulaşabiliyorum. Zülfü Bey de bürokrata verdiği emir yerine getirilmiyor kendisi de bilmiyor fakirimin de yapacak bir şey yok.

Evet siz bir gecede gelip orada müdür olabilirsiniz, makam sahibi olabilirsiniz, Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği hiçbir şeyi takmıyorsunuz ama bu size çok pis dönecek. Bu halk enayi değil hakkı olanın hakkını teslim edin. Siz bu depremde insanlar betonların altında yatarken bu Elazığ ilinde hiçbir şey olmadığı halde 80 tane dilekçe benim Bahçedere köyümden verilmiş. 80 tane benim köyümde ev yok ki. Kullanılmayan evlere verdiğiniz ağır hasarlar ve hasar tespit raporları bunların hepsi sizin yüzünüze ters dönecek.

Hikmet Şişecioğlu, telefonla sana yazdığım mesajlarda bana itiraz diyorsun ben bir haksızlık yapmamışım ki itiraz edeyim bir haksızlığa uğramamışım sen devleti haksızlığa uğratan memurlarına dava açacaksın bana değil. Ben engelli bir vatandaş olarak tekrar söylüyorum Sayın Cumhurbaşkanımın, Sayın Devlet Büyüklerimin, Bakanın Elazığ için ve bölge için yaptıklarını biliyorum ama şu anda burada aday adaylığı kesinleşmeyen biri Mehmet Karacadağ’ın haricinde bize destek veren hiç kimse yok.

Ak Parti’nin dört milletvekili böyle yapacaksa Elazığ’da gezecek yüzleri yok. Gürsel Erol tastik edecekler. Nasıl ki Erol ben yolun bir tarafından gideceğim siz diğer vekiller diğer tarafından dedi bunlar Gürsel Erol’u haklı çıkaracaklar.

Biz Gürsel Erol’un kim olduğunu biliyoruz hiçbir zamanda söyledikleri devletimizi bağlamıyor biz Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Ama bu haksızlıkları giderecek olan da Tayyip Erdoğan’dır.” dedi.

MİLLETİN ÜSTÜNE GÜÇ YOKTUR

“Bu görevliler nerede?

Özel İdareye söylüyorum Ali Şiş’e söylüyorum bu kapıya numara veren kişi bu evin kullanılmadığını nasıl anlamamış? Bu yetkiyi kim veriyor bunlara? Bu desteği veren kim? Hangi gücü kullanıyor bunlar? Bu gücü de öğrenmek istiyorum ama bunu herkes bilsin milletin üstüne güç yoktur. Yine her şeyi millet çözecek.

Çevre şehircilik il müdürü tekrar söylüyorum Hikmet Şişecioğlu bu yedi numaranın devlet elektriğini ödediği halde bir başka isme kim yazdı, nasıl yazıldı diye soruyorum bana diyor ki itiraz et.”

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com