Ana Sayfa GÜNDEM 6 Mart 2023 171 Görüntüleme

FÜ. REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ’IN “BERAT KANDİLİ” MESAJI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.    

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Berat gecesi, dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, rahmet ve mağfiret temennilerinin zirveye ulaştığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşandığı bir gecedir.  Bu gece kin ve nefret duygularından arınma, dargınlıkları sonlandırma, kırılan kalpleri onarma gecesidir.   

Bu gece, Yüce Allah (c.c.)’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği müstesna bir gecedir. Arzın, semanın ve insanlığın mukadderatıyla ilgili kararların tayin edileceği Berat gecesini iyi değerlendirip gönül birliği yapmalıyız.  

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin, tüm İslam âleminin Berat Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik eder, başta ülkemiz olmak üzere insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com