Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 8 Mart 2023 421 Görüntüleme

MÜTEAHHİTLİK SEKTÖRÜ ELAZIĞ’DA ALARM VERİYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen genelge ile devam eden inşaatlarda çalışmaları durdurulması kararı ile sıkıntıya girdiklerini söyleyen sektör temsilcileri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’dan destek istedi. Başkan Alan, inşaat sektörünün yaşadığı sıkıntıları AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’a ilettiklerini, kendilerinin de konuyla ilgileneceğinin sözünü verdiğini belirterek, Bulut’a teşekkür etti

 

“Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen genelge ile devam eden inşaatlarda çalışmaları durduruldu. Genelgede, inşaat halindeki binalar için ilgili idarelerce en geç̧ bir ay içinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurum veya kuruluşlardan teknik rapor alınmasının zorunlu hale getirildi. İnşaatların durdurulmasıyla birlikte sektörün temsilcileri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı ziyaret ederek, sıkıntıların çözüme kavuşturulması için destek istedi.

 

BAŞKAN ALAN: MÜTEAHHİT ARKADAŞLARIMIZIN YARISINDAN FAZLASI BİZİ ARADI

Başkan Alan, “Takdir ederseniz; 2 bine yakın müteahhit arkadaşımız var. Müteahhit arkadaşlarımızın yarısından fazlası bizi aradı. Deprem süreci ile ilgili çok ciddi sıkıntıları, problemleri olduklarını bize ifade ettiler” dedi.

 

ALAN: MÜTEAHHİT ARKADAŞLARIMIZ ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE MAĞDURİYET YAŞIYORLAR

 

Başkan Alan, “Artık beton dökme zamanı da başladı. Fakat ne yazık ki İçişleri Bakanlığı Afet Uygulama Merkezi’nden gelen yazılı açıklamada şu an Elazığ genelinde beton dökmek yasak. Bu konuda müteahhit arkadaşlarımız çok ciddi şekilde sıkıntı ve mağduriyet yaşıyorlar. Biz de bunu gündeme getirmek için şu an sektör temsilcileriyle bir araya geldik. Sektörün sıkıntıları; Türkiye’de bir afet oldu. Bu süreç böyle devam ederse Elazığ’da bu sektörde çalışacak kalifiye eleman bile bulamayacaklarını ifade ediyorlar. Bende kendilerine katılıyorum. Betoncu lazım, kalıpçı lazım, elektrikçi lazım, bizim insanlarımızın anladığı dilde konuşursak bunlar Elazığ için elzem. Yine bir müteahhit arkadaşımız diyor ki ‘ben bir kalıpçıyla pazarlık yaptım. 100 TL’ye anlaştım. Kalıpçı şu an benden 250 TL istiyor, elektrikçiyle 300 TL’ye anlaştım, elektrikçi benden 500-600 TL istiyor.’ Afaki rakamlar ortaya çıkınca burada müteahhit sektörü temsilcilerimiz çok ciddi bir şekilde bir mağduriyet yaşarlar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ALAN: KONUYA ÇÖZÜM GELİRSE BURADAKİ EMEKÇİLERİMİZ DIŞARI ÇIKMAZ

 

Elazığ TSO Başkanı Alan, “Bir şekilde müteahhitlik yapan arkadaşlarımız da mağdur olmuşlar. Sektör temsilcilerimiz de depremzedeler. Burada eşit bir şekilde parsellersek; müteahhit arkadaşlarımıza takdim edersek hem Elazığ’da ki müteahhit arkadaşlarımız kazanmış olur hem de en azından depremzede müteahhit arkadaşlarımız da ticaretini yürütmüş olur. Burada çalışan işçilerimiz ve emekçilerimiz de en azından dışarıya çıkmaz. Elazığ’da bir sirkülasyon olur. Elazığ’ın ekonomisine ciddi bir şekilde katkı olur diye düşünüyorum. Bizler talep makamıyız. İcra makamındaki sayın Milletvekilimiz Metin Bulut beyefendiyi aradık. Kendilerine durumu arz ettik. O da hemen Sayın Başkanım haklısınız, bu konuyla ilgili gerekli bakanlıklarla da hemen görüşme yapacağını, burada Elazığ’ın mağdur olduğunu kendisi de ifade etti. Biz kendisine odamız olarak bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sıkıntılarımıza çözüm bulduğu için kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sektörün temsilcileri de, sektörde yaşanılan sıkıntılara çözüm bulunmasını istediler

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com