Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 10 Mart 2023 404 Görüntüleme

YSK SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, “14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilli Genel Seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Haziran 2023’te yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalamasının ardından söz konusu karar, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararı’nda “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 116’ncı maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verilmiştir.” ifadesine yer verildi.

 

Öte yandan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Bugün Cumhurbaşkanımızın seçimlerin yenilenmesi kararı üzerine Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilli Genel Seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir. Kamu görevlilerin adaylıkları için istifa süreci bugün başladı. 16 Mart Perşembe saat 17.00’de sona erecektir.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com