Ana Sayfa GÜNDEM 12 Mart 2023 234 Görüntüleme

ATİKELER “BİNLERCE VATANSEVER ATATÜRK ÇOCUĞU ADINA KONUŞUYORUM!

Elazığ Atatürk Stadyumunun adının değiştirilmesine gelen tepkiler büyümeye devam ederken bir tepkide Prof. Dr. Mustafa Kemal Atikeler’den geldi.

1974 yılından itibaren Elazığ’a 45 yıl hizmet veren Elazığ Atatürk Stadyumu 2019 yılında yenisi yapılmak üzere yıkılmıştı.  Yeniden Elazığ’a kazandırılan stadyumun yapımında son aşamaya gelinirken stadyumun adının “Elazığ Stadyumu ” olarak değiştirilmesi dikkat çekti. Yapılan stadyumun adından “Atatürk” ibaresinin kaldırılmasına başta sosyal medya platformu olmak üzere birçok basın yayın kanalında şehrin ileri gelen isimleri ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Harputtimes Haber’e özel açıklamalarda bulunan Mustafa Kemal Atikeler, ” Ben binlerce Türk çocuğu vatansever, milliyetçi, Atatürk çocuğu olan insanların yerine konuşuyorum. Lütfen bizim stadyumumuzun adını değiştirin tekrar Elazığ’a Atatürk Stadyumu olarak koyun” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün spora ve sporcuya verdiği önemi vurgulayan  Atikeler;

“Ben bir doktorum Benim adım Doktor Mustafa Kemal Atikeler, ben odamda arkamda gördüğünüz resimle büyüdüm. Bu benim her zaman için beni Türk hekimlerine emanet ediniz diyen Atatürk’ün resmi. Ben bu resme bakarak mesleğimi onurla yerine getiriyorum. Buradan nereye geleceğim Elazığ’da bir stadyumumuz vardı. Adı Atatürk Stadyumuydu yıkıldı yeniden yapıldı çok da güzel bir stadyum oldu. Fakat adı maalesef Atatürk Stadyumu yerine “Elazığ Stadyumu” olarak değiştirildi. Atatürk ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim derken sporculara bir hatırlatma yapıyordu. Ben isterdim ki bu sporcular sahaya çıktığında Atatürk’ün bu söylemini hatırlasınlar ve ona göre sporlarını yapsınlar. Maalesef bu şu an için olmadı. Ama ben binlerce Türk çocuğu vatansever, milliyetçi, Atatürk çocuğu olan insanların yerine konuşuyorum. Lütfen bizim stadyumumuzun adını değiştirin tekrar Elazığ’a Atatürk Stadyumu olarak koyun” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com