Ana Sayfa GÜNDEM 12 Mart 2023 381 Görüntüleme

PROF. DR. ESEN “ATATÜRK STADYUMU ATATÜRK’SÜZ” OLMAZ

1974 yılından itibaren Elazığ’a 45 yıl hizmet veren Elazığ Atatürk Stadyumu 2019 yılında yenisi yapılmak üzere yıkılmıştı.  Yeniden Elazığ’a kazandırılan stadyumun yapımında son aşamaya gelinirken stadyumun adının “Elazığ Stadyumu ” olarak değiştirilmesi dikkat çekti. Yapılan stadyumun adından “Atatürk” ibaresinin kaldırılmasına başta sosyal medya platformu olmak üzere birçok basın yayın kanalında şehrin ileri gelen isimleri ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Harputtimes Haber’e özel açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, Yenilenebilir Enerji Sistemleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Esen, Elazığ stadyumunun bir an önce eski ismine kavuşması gerektiğini vurgulayarak yetkililere seslendi. Esen açıklamalarının devamında;

“Kıymetli Elazığlılar biliyorsunuz 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerle ülke olarak sarsıldık. Gündemimiz 2 gündür Elazığ Atatürk Stadyumunun isminde “Atatürk” kelimesinin kaldırılması. Bizim hemen bu yanlıştan dönüp kendi işimizle ilgili, depremle ilgili ana mevzuya dönmemiz gerekiyor.” dedi.

STADYUMUN İSMİ DEĞİŞTİRİLEREK BİR AN ÖNCE ASIL KONUMUZ OLAN DEPREME DÖNMELİYİZ

Elazığ stadyumunun yapımı sonrası isim değişikliğine gidilmesine tepki gösteren Prof. Dr. Esen, bu stadyumun çocukluk ve gençlik anıları ile dolu olduğunu, bu konunun bir an önce düzeltilerek gündemin asıl konusu olan depreme dönülmesi gerektiğini dile getirdi. “Bizlerde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün isminin Elazığ Atatürk Stadyumunda olmasını istiyoruz.” ifadelerinde bulunan Esen;

Elazığ’da ki binaların durumu, Elazığ’da ki afetle ilgili yapılacak işlemlere dönmemiz lazım. Maalesef Elazığ Atatürk Stadyumu yapım ihalesinde “Elazığ Stadyumu” olarak isimlendirildi. Bu bir yıldır çeşitli mecralarda dile getirildi ama gördük ki başarılı olunmadı ve isim dün itibari ile Atatürk’ süz olarak stada verildi. Bizlerde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Elazığ Atatürk Stadyumunda olmasını istiyoruz. Gençliğimizde, çocukluğumuzda hep spikerlerden radyolarda “Elazığ Atatürk Stadyumundan sevgiler, saygılar ” denildiğini hep duyardık. Bunun bu şekilde devam etmesini istiyoruz. Sosyal medyada ki Elazığ  Atatürk Stadyumu etkinliğini destekliyorum.  Ve asıl konumuz olan depremle ilgili konuya biran önce dönmeyi istiyorum .” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (1 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

  • TC :

    Nisan 5, 2023-8:31 pm

    Hani son durum ne oldu Eski 49 yıllık isim yerine getirilip düzeltidimi??

Tema Tasarım | Osgaka.com