Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 12 Mart 2023 399 Görüntüleme

DEPREM BÖLGESİ’NDE YARALAR OYUNLARLA SARILIYOR…

DEPREM BÖLGESİ’NDE YARALAR OYUNLARLA SARILIYOR…
ZİVER Vakfı’nın sponsorluğunda deprem bölgelerini gezen ‘Şehr-i Bingöl Tiyatrosu’ palyaço kostümleriyle oyun oynadığı çocuklarda depremin izini ve afetin psikolojik etkilerini azaltmaya çalışıyor….
ZİVER Vakfı’nın sponsorluğunda, Bingöl’den depremlerin etkili olduğu Adıyaman iline giden tiyatro ekibi, palyaço kostümleriyle oyun oynadığı çocuklarda depremin izini ve afetin psikolojik etkilerini azaltmaya çalışıyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden bir süre sonra çalışmalar başlatan ‘Şehr-i Bingöl Tiyatrosu’ ZİVER Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, İş İnsanı Veysel DEMİRCİ’nin talimatıyla depremin çocuklar üzerindeki psikolojik etkilerini azaltmaya yönelik Adıyaman’a gitti.
Buralarda oluşturulan oyun alanlarında palyaço kostümleri giyinip yüzlerce çocukla buluşan tiyatrocular, eğlendirmeye çalıştıkları çocuklarla boyama yaptı.
Sinevizyon gösterilerinin yanı sıra eğlenceli etkinliklerle çocuklara moral veren ekip, söylediği şarkılarla çocukların güzel vakit geçirmesini sağladı. Depremzede çocuklara çeşitli ikramlarda bulunan ve aileleriyle de sinema etkinliği yapan şehir tiyatrosu ekibi, depremin çocuklar üzerindeki psikolojik etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

*YUNUS ÇİFTCİ: ‘’VEYSEL DEMİRİCİ BEY’İN KATKILARIYLA DEPREMİN İZLERİNİ SİLMEYE ÇALIŞTIK!’’*

Şehr-i Bingöl Tiyatrosu Ekip Yönetmeni Yunus ÇİFTÇİ, ekiplerinin ZİVER Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel DEMİRCİ’nin talimatlarıyla, deprem bölgesindeki çocuklara yönelik düzenlenen birçok etkinliğe katıldığını söyledi.


Çocukları mutlu etmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten ÇİFTÇİ; ‘’Tüm çabamız, bu felaketini çocuklarımıza ve tüm vatandaşlarımıza unutturmaktır. Bugün Adıyaman’da deprem çadırlarında animasyonlar, masal anlatımları, hikâye canlandırmaları ve interaktif oyunlarla çocuklarımızın üzerindeki depremin izlerini silmeye çalıştık. Aldığımız değerler eğitimi üzerine depremzede çocuklarına yönelik ‘Çizmeli Kedi’ adlı tiyatro oyununu sahneledik. 7 kişilik bir ekip, Veysel DEMİRCİ Bey’in katkılarıyla buraya geldik. Adıyaman’da gördüğümüz durum, deprem felaketinde sadece evler enkaz haline gelmemiş, minik yavrularımızın da gönülleri kırılmış. İşte bugün burada çadırkentte kalan yüzlerce kırılmış gönüllere dokunduk. Çocuklar çok mutlu oldular. Ben siz basın mensupları aracılığıyla ZİVER Holding ve ZİVER Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Veysel DEMİRCİ Bey’e çok teşekkür ediyorum. Veysel Bey’in katkılarıyla burada çocuklara birçok hediyeler verdik. Çocuklarımız mutluyla bizler de mutluyuz.’’ Açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com