Ana Sayfa GÜNDEM 13 Mart 2023 283 Görüntüleme

BAŞKAN KARATAŞ “BANKALARIN PROMOSYON RANT İTTİFAKI!”

8 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen Fırat Üniversitesi’nin maaş promosyonlarına yönelik yapılan görüşmeleri kınayan Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, “Milyonlarca çalışanın sırtından kazancına kazanç katan bankalar, adeta bir rant ittifakı kurmuşçasına emek sömürüsü yapmaktadırlar.” ifadelerine yer verdi.

6500 personele sahip Fırat Üniversitesi’nin maaş promosyon görüşmelerine yalnızca 4 bankanın katılmasına ve verilen rakamların düşüklüğüne tepki gösteren Başkan Karataş;

“Elazığ Fırat Üniversitesinin maaş promosyon 8 Mart Çarşamba günü yapıldı. İhaleye Akbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası katıldı. Ziraat Bankası ve Akbank 7 bin ve 10 bin teklif verdikten sonra ihaleyi terk ettiler. Yapı Kredi Bankası ve İş Bankası 26.130 TL ‘ye kadar 50 TL gibi komik miktarlarda arttırıma gittiler. Fırat Üniversitesi gibi kadim bir Üniversite maaş promosyonu ihalesi yapıyor ve 6500 personeli olan kurumun ihalesine sadece 4 banka davete icabet ediyor, Ziraat Bankası ve Akbank ihaleyi terk ediyor ve iki banka kalıyor. Adeta dalga geçer gibi komik miktarlarda teklif veriyorlar ve çalışanları hayal kırıklığına uğratan bir rakamla (26bin130 TL. ) sonlandırıp gidiyorlar. Bankaların kendi aralarında anlaştığını ve düşük teklif verecekleri duyumunu aldığımızı 1 hafta önce söylemiştik. Dediğimiz gibi de oldu. Sendika olarak bu rakamı kabul etmedik ve ihalenin yeniden yapılmasını istedik. Tüm bankaları ciddiyete davet ediyor ve 6500 personeli olan bir Üniversitenin promosyon İhalesine gerçek ve kabul edilebilir bir rakamla gelmelerini bekliyoruz.Kamu çalışanlarının maaşlarından yıllardır fahiş kar elde eden bankaların son aylarda takındığı tutum kabul edilemez!” dedi.

BANKALAR TEKLİFLERİ İLE ADETA ALAY ETMEKTEDİR

Görüşmeler esnasında 50’lik rakamlarla bankaların adeta alay ettiğini dile getiren Başkan Karataş, Kurum Yöneticilerine seslenerek, bu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Fırat Üniversitesi Bankaların artık bu pespayeliğine ve cüretkarlığına dur demeli, 6.500′ ün üzerinde çalışanı olan bir kuruma karşı seviyeli şekilde muhatap olmasını sağlamalıdır.” ifadelerine yer veren Başkan Karataş;

“Milyonlarca çalışanın sırtından kazancına kazanç katan bankalar, adeta bir rant ittifakı kurmuşçasına emek sömürüsü yapmaktadırlar.
Durum öylesine bir seviyeye ulaşmıştır ki, bankalar, emeklilere verdikleri miktarların bile altında promosyon teklifleriyle çalışanlarımızla alay etmektedirler. Bankalar, cüretlerini o kadar abarttılar ki, ihale esnasında 50 TL ‘ lik arttırımın yükseltilmesini isteyen Üniversite yönetimine; gerekirse 1 TL gibi gülünç bir teklifle devam edeceklerini bile söylemişlerdir.
Fırat Üniversitesi bu ihaleyi cezalı şekilde 800 TL ödeyerek Eylül ve Ekim ayı içinde yapsaydı o dönemdeki ihale yapan kurumların aldığı 40-50 bin rakamlarını almış olacaktık. Bu konuda sosyal medyada gerekli çağrıyı yaptık ve Üniversite Yönetimine ilettik. Bize verilen cevap Şubat ayına az kalındığı ve beklemeliyiz oldu. Fırat Üniversitesi Bankaların artık bu pespayeliğine ve cüretkarlığına dur demeli, 6.500’ ün üzerinde çalışanı olan bir kuruma karşı seviyeli şekilde muhatap olmasını sağlamalıdır.
Fırat Üniversitesi tüm çalışanları adına bankalarla muhatap olmalı ve meslektaşlarımızın hak kaybına engel olmalıdır. Bu ihaleyi iptal edip, tekrar ihale yapılmalıdır. Bu ihaleyi iptal edersek daha azını alırız sözü de Ölümü gösterip, sıtmaya razı olmaktır. Bu nedenle 4/D işçilerinin İhalesine 1 yıldan fazla bir süre varken, sırf daha iyi bir teklif alabilmek için cezalı duruma düşmeyi kabul edip, yapılan ihalede (1.5-2 bin TL) daha az almaları da ikinci bir mağduriyet oluşturacaktır. Kamu Sağlık-Sen olarak bu ihaledeki teklifi kabul etmediğimizi ve ihalenin yeniden yapılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Fırat Üniversitesi Yönetiminin konuyu tekrar gözden geçirmesini ve bu teklifi reddetmesini bekliyoruz!” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com