Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET 15 Mart 2023 240 Görüntüleme

AKIN: ŞEHRİN KUŞAKLAMA KANALLARI TEKRAR AÇILMALIDIR!

ŞEHRİN KUŞAKLAMA KANALLARI TEKRAR AÇILMALIDIR!

Elazığ’da dün akşam saatlerinde şiddetini arttıran yapış neticesinde caddeler sular altında kalmış, yer yer de dek baskınları olmuştu. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, yaşanan sel baskınlarının  nedeninin Mücahit Yanılmaz döneminde başlayan ve Şerifoğulları döneminde devam eden şehri çevreleyen üstü açık kuşaklama kanallarının yer altına alınması olduğunu söyledi.

AKIN,bir an önce şehrin çevresinden geçen kuşaklama kanalları mutlaka açılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“6 Mayıs 2022 tarihinde Elazığ Belediyesine “Merkeze boşuna kazmayı vurmayın, Kuşaklama Kanallarını açın” uyarısında bulunmuştuk. Ancak bu uyarımız dikkate alınmadığı için Elazığımızda sel baskınları yaşanıyor. Elazığ’da az bir yağmurda bile su baskın probleminin ana nedeni Mücahit Yanılmaz döneminde başlayan ve Şerifoğulları döneminde devam eden şehri çevreleyen üstü açık kuşaklama kanallarının yer altına alınmasıdır. DSİ bu kanalların yer altına alınmasına “UYGUN DEĞİL” raporu vermesine rağmen bu hatada ısrar eden, hiçbir bilimsel uyarıyı dinlemeyen Sayın Mücahit Yanılmaz ve Sayın Şerifoğulları’nın İŞ TUTUŞUNU milletimizin takdirine bırakıyorum. Sayın Şerifoğullarına çağrımızı yineliyorum. Bir facia oluşmadan önce bir an önce şehrin çevresinden geçen kuşaklama kanalları mutlaka açılmalıdır.” .

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com