Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 23 Mart 2023 171 Görüntüleme

BANKUR: SGK ÇALIŞANLARINA YÜKLENEN İŞ ANGARYADIR, ANGARYA ANAYASAMIZA GÖRE SUÇTUR

EYT Kanunun meclisten geçmesi ile milyonlarca EYT’li emekli olabilmek için bağlı oldukları SGK müdürlüklerine akın ettiler. Oluşan yoğunluk  nedeni ile SGK çalışanları çalışma koşullarında düzenleme talep ettiler.

Türk Büro Sen Elazığ İl Temsilcisi Tarkan Ömer Bankur yaptığı bir basın açıklaması ile SGK çalışanlarının artan iş yükü karşısında ezildiğini ifade ederek, ” Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400 bin olan bir kurumda olması gereken personelin yaklaşık %50 eksiğine hizmet eden bir kurumda, 6 yıllık işin bir iki ayda yapılması istenilmektedir. Böyle bir iş yükünün hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi, beklenmesi Dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da anayasamıza göre suçtur.” dedi.

EYT işlemleri dolayısı ile SGK da oluşan işy ükünün daha az personelle ve daha kısa zamanda yapılmasının beklendiğini de belirten Bankur, yıllık maaş bağlama kapasitesi 400 bin olan SGK kurumundan 2 ayda 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik işlemlerinin yapılmasının beklendiğini belirterek, SGK çalışanlarının taleplerinin karşılanması gerektiği söyledi. Bankur açıklamasında şunları söyledi:

SGK ‘DAN 6 YILDA YAPILACAK BİR İŞİN İKİ AYDA YAPILMASI BEKLENİYOR

”Bildiğiniz üzere 2 milyon 250 bin vatandaşımızı ilgilendiren, kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçerek kanunlaşmıştır.  Uygulamada kadrosu 38 bin  olmasına rağmen fiilen 23 bin  personel ile ile rutin iş yükü kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarıyla, 2 milyon 250 bin  vatandaşımıza 1-2 ayda aylık bağlanması istenmektedir. Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400 bin olan kurumda olması gereken personelin yaklaşık %50 eksiğine hizmet eden hizmet veren kurumda, 6 yıllık işin bir iki ayda yapılması istenilmektedir.

böyle bir iş yükünün, hiçbir Karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi beklenmesi, Dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da anayasamıza göre suçtur. Sendikamız Türk Büro Sen olarak;

Bu kadar ağır iş yüküne karşı, SGK çalışanları için 665 sayılı KHK  ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden mukesep hak olarak düzenlenmesi

Kurum içi uzmanlık hakkı verilmesi, sosyal güvenlik hizmetleri sınıfı oluşturulması ve buna bağlı sosyal güvenlik tazminatı ödenmesi

666 sayılı KHK  ile kaldırılan fazla mesai ücretlerini tekrar ödenmesi hususları, sayın bakanımızı hazırladığımız rapor ile sunulmuştur.

Sendikamız Türk Büro Sen, kurulduğu günden bugüne,’ bizim ülkemiz önce ülkemiz ‘ diyen, sorumlu sendikacılığı kendisine yol ve yöntem olarak belirlemiş,  Türkiye sevdalılarının meydana getirdiği bir siyasi sivil bir sivil toplum kuruluşudur. Ancak sendikamız ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ ülküsüne de sıkı sıkıya inanmış bir sendikadır .Bu nedenle SGK çalışanlarının kendilerine yüklenen iş yükünün karşılığı dahi olmayan;  3 ayda bir yapılması öngörülen ödeme ilişkin yazan yasal düzenlemenin ivedilikle TBMM’den geçmesini ayrıca belirtmiş olduğumuz diğer taleplerimizin karşılık bulması için Türk Büro-Sen olarak her platformda çalışmalarımız özveriyle devam etmektedir.

BU GÜN SGK ÇALIŞANLARI BU DURUMDAYSA, SORUMLUSU YETKİLİ,ETKİSİZ SENDİKADIR

Bugün SGK çalışanlarının özlük haklarının bu durumda olmasının sorumlusu, 12 senedir Toplu sözleşme masasında memurların ve SGK çalışanlarının haklarını aramayan yetkili etkisiz sendikadır. SGK çalışanlarının içinde bulundukları düşük ücret ve maaşlardan kurtaracak yer toplu sözleşme masasıdır.Bugün ‘pireye kızıp yorgan yakma’ zamanı değildir. Gün yetkiye en yakın sendika Türk Büro Sen’e destek verme, Türk profilini yetkili kılma zamanıdır. SGK çalışanlarının bugün de, yarın da yanında olacak olan ve SGK çalışanlarına düştükleri durumdan kurtaracak olan Türk Büro Sen’dir.

SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi amacıyla, haklı ve ısrarlı taleplerimizin takipçisi olacağımızı, ve somut adım atılmasına yönelik görüşmelerimizin devam edeceğini kamuoyuna bildiriyoruz.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com