Ana Sayfa GÜNDEM 25 Mart 2023 355 Görüntüleme

ÖZTEKKELİ “ET FİYATLARINDA YAŞANAN ARTIŞ HEM ÜRETİCİYİ, HEM TÜKETİCİYİ DÜŞÜNDÜRMEKTEDİR”

Son zamanlarda gündemde yer alan et fiyatlarında ki artışlar ve ülke genelinde yaşanan et krizi her geçen gün tepki almaya devam ediyor. Elazığ Sivil Toplum Kuruluşu Platformu Dönem Sözcüsü Heybet Öztekkeli, et fiyatlarında yaşanan artışın hem üreticiyi hem tüketiciyi zor durumda bıraktığını ifade etti.

Yaptığı basın açıklamasında yaşanan fiyat artışlarının kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Özztekkeli, “Maliyet artışlarının farkındayız; ama en azından Ramazan ayında vatandaşa destek noktasında et fiyatlarında üretici ve satıcıların sabit fiyat veya düşük kar oranı uygulaması her kesimi memnun edecektir.” ifadelerine yer verdi.

SORUNUN TESPİTİ NOKTASINDA HIZLI ADIMLAR ATILMALIDIR

Öztekkeli açıklamalarının devamında;

“Elazığ STK Platformu 2023 yılı yeni çalışma grubu olarak, şehrimiz ve geleceğimiz için sorumluluklarımızın bilincinde çözüm odaklı faaliyet ve karar prensibiyle çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.

Toplumun temel yapı taşları olan tüm STK’lar, sorunların çözümü noktasında vatandaşlarla kamusal alanda köprü vazifesi görmektedir. Bu bilinçle hareket etmek tüm STK’ların temel görevidir.

Bilindiği üzere son zamanların gündem konusu et fiyatlarıdır. Et fiyatlarında yaşanan olağan dışı artış, hem üreticiyi hem satıcıyı hem de tüketiciyi düşündürmektedir. Et fiyatlarında yaşanan bu yüksek artışın ilgili kurumlarca araştırılması ve denetimlerin artırılarak sorunun tespiti noktasında hızlı adımlar atılması gerekmektedir. Özellikle Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde yaşanan fiyat artışlarının kontrol altında olması elzemdir.” dedi.

SABİT FİYAT VEYA DÜŞÜK KAR ORANI UYGULAMASI HER KESİMİ MEMNUN EDECEKTİR

Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini belirten Öztekkeli, üreticilerin ve tüketicilerin birlik beraberlik içerisinde elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. Denetimlerin artmasıyla fiyatların düşeceğine inandığını belirten Öztekkeli;

“Elazığ STK Platformu çalışma grubu olarak bizler, konunun muhataplarının ortak bir noktada olması gerektiği kanaatindeyiz. Özellikle sorunun çözümü noktasında üreticilerin ve satıcıların fedakarlıkta bulunması en büyük arzumuzdur. Ramazan ayının oluşturduğu manevi iklim ve bereketin sofralara yansıması için üretici ve satıcıların kar oranlarından biraz kısarak taşın altına ellerini koymaları gerekmektedir. Maliyet artışlarının farkındayız; ama en azından Ramazan ayında vatandaşa destek noktasında et fiyatlarında üretici ve satıcıların sabit fiyat veya düşük kar oranı uygulaması her kesimi memnun edecektir. Bu konuda biz STK temsilcileri esnafımıza güveniyoruz ve onların bu çağrımıza kulak vereceklerini düşünüyoruz.

Yaşanan bu fiyat artışlarının önüne geçilmesi konusunda bir diğer husus, kontrol mekanizmasının etkin adımlarla denetimlerin sıklaştırılmasıdır. Denetimlerin artmasıyla fiyatlarda düşüş yaşanacağını tahmin etmekteyiz. Bu konuda Sivil Toplum Kuruluşları olarak kurumlarımızla birlikte iletişim halinde olarak, toplumu bilgilendirme ve sorunlara ışık tutma noktasında üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz.

Millet olarak zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Koronavirüs ve arkasından meydana gelen doğal afetlerle hem ülkemiz hem de dünya zor bir sınavla karşı karşıya. Bunların üstesinden gelmek ancak toplumsal birliktelikle mümkündür. Gelecek nesillere daha güzel bir yaşam sağlayabilmek için nasıl ki bizden önceki nesiller canla başla mücadele ettiyse bizler de aynı ruhla mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bu noktada toplumsal bir sorun haline gelen et fiyatlarında yaşanan artışı durdurmak adına çağrımızı yineliyoruz. Üreticilerin ve satıcıların kar oranlarını bir nebze kısarak topluma katkı sunmalarını, sabit fiyat politikasıyla Ramazan ayının muhtevasına yakışır bir sorumlulukla örnek bir davranış sergileyerek talebimize karşılık vermelerini bekliyoruz.” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com