Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 27 Mart 2023 408 Görüntüleme

GÜRSEL EROL: ELAZIĞ AKSARAY MAHALLESİ’NDE BULUNAN 303 YILLIK CAMİ TÜM UYARILARIMIZA RAĞMEN KÜL OLDU.

24 Ocak 2020’de merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören ve ibadete kapatılan camide yangın çıktı.

Elazığ merkez Aksaray Mahallesi’nde bulunan, 24 Ocak 2020’de merkez üssü Sivrice  olan 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören ve ibadete kapatılarak güçlendirilmesine karar verilen camide, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

CHP Elazığ  Milletvekili Gürsel Erol daha önce konuyla ilgili olarak ” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yazılı olarak restorasyon çalışmalarının bir an evvel yapılması ve tarihi caminin  ibadete açılması konusundaki talebibi ilettiğini ancak zamanında yapılmayan müdahale neticesinde caminin ağır hasar aldığını belirtti.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
“Tarihi Aksaray Camii’nin bir an evvel restore edilmesi için defalarca yapmış olduğumuz uyarılar dikkate alınsaydı bugün bunları yaşanmayacaktı. 31 Ocak 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yazılı olarak restorasyon çalışmalarının bir an evvel yapılması ve tarihi camimizin ibadete açılması konusundaki talebimizi ilettik. 6 Mart 2023 tarihinde tarafıma gelen cevapta Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce caminin onarım işinin 2022 yılı yatırım programına alındığı, onarıma başlanabilmesi için proje ihalesinin yapıldığı, projenin hazırlanması ve ilgili koruma kurulunun onaylamasına müteakip onarımına başlanacağı bilgisi verildi. Ne yazık ki zamanında yapılmayan müdahale neticesinde tarihi cami kül oldu”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com