Ana Sayfa Uncategorized 27 Mart 2023 331 Görüntüleme

TÜM EMEK DER ELAZIĞ ŞUBE BAŞKANI KAYABAŞ: ”HİZMET VE PRİM GÜNÜNE DAYALI ARTIŞLAR YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağını açıklaması, düşük maaş alan emekliler için sevindirici bir haber olarak görülürken, yüksek pimle emekli olan vatandaşlar da emekli maaşlarına zam beklentisi içine girdi. Cumhurbaşkanının zam açıklaması sonrasında Tüm Emek Der Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş bir açıklama yaptı. Açıklamasında en düşük emekli maaşına yapılan iki bin liralık zammın sevindirici olduğunu ifade eden Kayabaş:”Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamayla en az prim günü ödemiş emekli ile en çok prim günü ödemiş emekli aynı maaşı alacak. Bu da çok prim ödemiş emeklileri huzursuz etmiştir.” dedi.

 

TÜM Emek Der( Tüm Emekliler Derneği ) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, yapılan emekli zammı ile az prim günü ödeyen ile çok prim günü ödeyen emekli maaşları arasındaki makasın azalmasının emekliler arasında huzursuzluğa neden olduğunu belirttiği açıklamasında, en az maaş alan emekli vatandaşların dışında kalan emekliler için de bir maaş düzenlemesi istediklerini ifade etti. Kayabaş: ” Cumhurbaşkanımızın son bir hafta içerisinde yapmış olduğu açıklamalarla, emeklilere verilen zamla ilgili bir açıklama yapacağız. İlgililere son gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olması bizi emeklileri bir nebze de olsa sevindirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamayla en az prim günü ödemiş emekli ile en çok prim günü ödemiş emekli aynı maaşı alacak. Bu da çok prim ödemiş emeklileri huzursuz etmiştir. Talebimiz bu 2 bin  liranın tüm emeklilere seyyanen zam olarak verilmesidir. En düşük emekli maaşının asgari ücret  seviyesine çıkartılması, hizmet ve prim gününe dayalı artışlar yapılmasını talep ediyoruz. Açıklanan emekli zamları ve bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi ile ilgili yazılı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat bilgine taleplerimizi, emeklerimizin görüşlerini ve beklentilerini yazılı olarak ilettik. Son  olarak tüm emeklilerimiz beklentileri bunlardır. İnşallah yetkililer bizleri duyar, tüm emeklilere kayda değer bir zam takdim ederler.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com