Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI, Uncategorized 29.03.2023 598 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….POWERTRANS ŞİRKETİ ÖDESİN

POWERTRANS ŞİRKETİ ÖDESİN…
Değerli vatandaşlar, hukuk dışı usulsüz uygulamalarıyla AKP iktidarı yalama oldu ve faturasını halka yükleme konusunda ustalaştı. AKP iktidarı avara kasnak gibi boşa dönüyor ve hiçbir sorunu çözemediği gibi, yanlışlarıyla halkın sırtına yüklediği faturayı da büyütüyor. Bunu neden söylediğime gelince;
1.Rusya’dan alınan ve ambalajından dahi çıkarılamayan s-400 için ödenen 2.5 milyar dolar,
2.ABD’den F-35 için ödenen 1.5 milyar dolar,
3.ABD mahkemesince görüşülmekte olan HALKBANK davası minimum 20 milyar dolar.

Şimdi de kaçak petrol skandalı ile gündemdeyiz. Erdoğan’ın damadı ve zamanın enerji bakanı Berat Albayrak ve Erdoğan’ın yakın arkadaşı Hasan Yeşildağ’ın da ortak olduğu Powertrans şirketinin IKBY ile birlikte yaptığı petrol ihracatı yüzünden Türkiye 1.4 milyar dolar ceza ödeyecek. Kerkük-Ceyhan hattı üzerinden Türkiye’ye günde 450 bin varil gönderildiği, bunun 75 bin varilinin merkezi Irak yönetiminin, 370 bin varilinin ise Kürt Bölgesel Yönetiminin çıkardığı petrolden oluştuğu ifade edilmektedir.

İlk 3 konuyu birçok yazımda ele almış idim. Bu yazımda IKBY’nin, Türkiye ile yaptığı anlaşma gereği 2014 yılında devreye alınan boru hattı üzerinden Ceyhan limanına ham petrolün taşınmasına başlanmıştır. Barzani ile iş birliği yapılarak Kuzey Irak petrolünün çalınması ve Türkiye üzerinden pazarlanması işi 25.Mart.2011 tarihinde kurulan ve 18.Temmuz.2011 tarihli bakanlar kurulunun “Ham Petrol ve Jet Yakıtının Türkiye Üzerinden taşınmasına İlişkin” kararı ile Powertrans şirketi üzerinden yapılmıştır.

Türkiye’nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile yaptığı izinsiz petrol sevkiyatının hukuk dışı olduğu gerekçesiyle 30 milyar dolarlık tazminat davası açan Bağdat yönetimini mahkeme haklı bularak Türkiye’nin 2014-2018 arasını kapsayan 4 yıllık dönem için Irak’a faiziyle birlikte yaklaşık 3.5 milyar dolar(kesilen ceza 1.4 milyar dolar) tazminat ödemesine karar verdi. Ayrıca, 2018 sonrasını kapsayan dönem için ise dava devam etmekte olduğundan yeni cezanın da habercisi olduğu aşikardır.

Ankara, Barzani ile ilişkilerin iyi olduğu dönemde yapılan ve uluslararası hukuka aykırı bu işlem hakkında verilen karara Enerji Bakanlığı itiraz etmeden ‘Ödeyeceğiz’ diyerek yapılan usulsüzlüğü kabul ediyor.

PARAYI KAZANAN ÖZEL BİR ŞİRKET, CEZAYI ÖDEYEN MİLLET.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sormak istiyorum. Botaş üzerinden yapılan bu taşımanın neye dayanarak, kimler tarafından ve hangi şartlarda gerçekleşiyor. Kapalı kapılar ardında yapılan ilişkilerin maddi boyutlarının neler olduğu ve en önemlisi devletimizin hangi gerekçeyle özel bir şirketin sorumluluğunu üstlendiği?
Değerli vatandaşlar, AKP yönetimi ele aldığım bu dört olayda da halkımızın alın terini çalarak “bir eli yağda bir eli balda” olan saray ve eşrafına kaynak aktarıyor. Yani halkını sömüren bir iktidar. Türkiye Cumhuriyeti’nin sade bir vatandaşı ve DOĞRU PARTİ temsilcisi olarak söz konusu cezanın, muhatabı olan POWERTRANS firmasından tahsil edilmesini yüce Türk Milleti adına iktidardan talep ediyorum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com