Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 31 Mart 2023 396 Görüntüleme

DOĞRU PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ORKUN: ‘’BİRİLERİ PARA KAZANIYOR, MİLLETİMİZ O KAZANÇLARIN BEDELİNİ ÖDÜYOR

Türkiye’nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile yaptığı petrol sevkiyatının izinsiz olduğu gerekçesiyle 30 milyar dolarlık tazminat davası açan Bağdat yönetimi mahkemece haklı bulunması ve Türkiye’nin Irak yönetimine 1,4 milyar dolar ödemesine karar verilmesi üzerine Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı bir açıklama yaptı. Açıklamasında zamanın enerji bakanı Berat Albayrak ve Hasan Yeşildağ’ın da ortak olduğu POWERTRANS şirketinin IKBY ile birlikte yaptığı petrol ihracatı yüzünden, Türkiye 1.4 milyar dolar ceza ödemek durumunda kaldığını belirten Orkun, . sözlerine şöyle devam etti:

‘’21 yıllık iktidarları döneminde,  Ak Parti’nin yapmış olduğu usulsüz işlerin birçoğuna şahit olmuşsunuzdur. Son olarak da Kuzey Irak bölgesindeki petrolün,  Bağdat yönetiminin bilgisi dışında yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye taşıması hakkında bir dava yaşamış bulunuyoruz. Tahkim mahkemesinin 1.4 milyar dolar cezası ile karşı karşıya kalan bir Türkiye’deyiz. Türkiye bunu hak etmiyor. Birileri para kazanıyor,  milletimiz o kazançların bedelini ödüyor.

Biz doğru Parti olarak bu bedelin buna sebep olan POWERTRANS olmak üzere firmalardan tahsilini talep ediyoruz. Ayrıca muhalefet ne yapıyor diye düşünmekten de imtina ediyorum. Çünkü dün bu konuda İYİ Parti’nin vermiş olduğu önerge, mecliste AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi oylarıyla reddedilmiştir.

BU YOLSUZLUKLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLMESİN DİYE KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK VERİYORUZ

Doğru Parti olarak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme nedenini soranlar olduğunu ifade eden Orkun, şunları söyledi:

‘’Soruyorlar bize. Siz neden Kılıçdaroğlu’nu destekliyorsunuz diye. İşte biz tüm bu yolsuzlukların üstü örtülmesin, vatandaşın hak ve hukukun korunması noktasında bölen olmamak adına Sayın Kılıçdaroğlu’na destek veriyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com