Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 14 Nisan 2023 245 Görüntüleme

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ADIGÜZEL:”DEPREMZEDE VATANDAŞLARDAN BİR KURUŞ ALINMAYACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel yineledi: “ Sözümüzü tutacağız, depremzede vatandaşlarımızdan 1 kuruş para alınmayacak”
-Milletvekili Erol, “Genel Başkanımız 8 Mayıs’ta Elazığ’a verilecek bakanlığı ve belki de bakanın ismini de Elazığ’da açıklayacak”
Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Biz iktidara geldiğimizde söz verdik, sözümüzü tutacağız. Depremzede vatandaşlarımızdan 1 kuruş almadan evlerini teslim ediyor olacağız” diyerek Milletvekili Gürsel Erol’un ‘Elazığ’a müjde’ olarak duyurduğu depremzedelerden hiçbir şekilde para alınmadan evlerinin teslim edileceğini yineledi. Bir otelde düzenlenen basın toplantısına, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel ‘ Depremzedelerden bir kuruş alınmadan ev verileceğini’ tasdik edip yinelerken, Milletvekili Gürsel Erol ise Elazığ verilecek bakanlık ve seçilecek bakan isminin açıklanacağı 8 Mayıs tarihini işaret etti.
Elazığ’ın Gürsel Erol gibi bir değere sahip çıkması gerektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, “ Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanı Adayımız kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla bugün Elazığ’dayız. Bir çok görüşmede ve ziyarette bulunacağız. Gelmişken birlik ve beraberlik için Elazığ’da daha güçlü daha dinamik bir seçim kampanyası yapmak için bugün CHP il başkanlığımızda sloganımızla da uyumlu bir şekilde birleşe birleşe kazanacağız diyerek bağımsız aday olan değerli ağabeyimiz Ali Özcan’ın tekrar partimizi desteklemeye, partimizin adayı Gürsel Erol’u desteklemeye ikna ettik. Kendisi de genel başkanımızı kırmadı ve birlikte güçlü Elazığ’da bir kampanya yapacağız. Elazığ’da Cumhuriyet Halk Partisi, çok başarılı bir milletvekiline sahip. Depremde Elazığ’ı yalnız bırakılmışken, CHP bütün imkanlarını seferber etti. Biliyorum ki, deprem sonrasında Elazığ’da yaşanan sıkıntılar doğrultusunda eğitimde de ciddi anlamda aksaklıklar oldu. Gürsel Erol vekilimizin öncülük etmesiyle birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir belediyelerimizi seferber olarak Elazığ’a 3 okul inşa ettiler. Biz iktidara geldiğimizde söz verdik, sözümüzü tutacağız. Depremzede vatandaşlarımızdan 1 kuruş almadan evlerini teslim ediyor olacağız. Bununla birlikte bugün Türkiye’de yoksulluğun, yolsuzluğun en üst seviyede olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı da israfı önleyeceğimizi, ilk 100 günde israfı bitireceğimizi bununla birlikte esnafın, çiftçinin, emeklinin, öğrencinin sorunlarına hızlı şekilde çözüm üreteceğimizi bütün Elazığlılara duyurmak isterim” dedi.
Genel Başkan Yardımcılarının Elazığ’da bulunmasından dolayı duydukların memnuniyeti dile getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “ Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in bugün Elazığ’da bulunmasının temel amacı, bağımsız aday olan 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve hepimizin çok iyi tanıdığı Ali Özcan’ın adaylıktan çekilme süreci ile ilgilidir. Önümüzde yeni bir süreç var. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimi, hem Türkiye hem de ilimiz için çok önemli. Bu sürecin Elazığ’a katacağı değerler var. Genel Başkanımızın Elazığ ile ilgili ve Elazığ kamuoyunun konuşması, tartışması gereken ve Elazığ siyasetinin de değerlendirmesi gereken iki vaadi var. Bunlardan birincisi, 20 AK Parti hükumetinde Elazığ’a verilmeyen bakanlık hakkının partimiz tarafından verilmesi var. Sanıyorum, genel başkanımız 8 Mayıs’ta Elazığ’a geldiğinde bakanlığı ve belki de bakanın ismini de Elazığ’da açıklayacak. Bu hepimiz için son derece sevindirici bir olay. İkincisi ise şuana kadar Elazığ’da 25 bin TOKİ konutu yapıldı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 15 bin konutun yapılanması ile ilgili ihtiyaç ve yeni bir mağduriyet var. Toplamda 40 bin konut yapılacak. Bu 40 bin konutun geri ödemeleri ile ilgili ödemeler başladığında Elazığ’ın ekonomisini çok olumsuz etkileyecek. Genel başkanımızın Elazığ’a ve deprem bölgesine vaadi, deprem konutlarından 5 kuruş alınmayacak. Bundan sonra yapılan konutlardan değil, yapılmış olan konutlardan da 5 kuruş alınmayacak. Herkesin tapusunu teslim edeceğiz, herkes huzur içerisinde borçlanma ve borçlanma taksiti ödeme korkusuyla yaşamayacak” diye konuştu.
14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Gürsel Erol, geçen 5 yıl aradan sonra halkın da teveccühü ile CHP’den Elazığ’da milletvekili adayı olarak gösterildi. Milletvekili Erol, ‘Elazığ’a bir müjdemiz var’ diyerek çok önemli bir konuyu kamuoyu ile paylaştı. Milletvekili Erol, 24 Ocak 2020 Elazığ’da depreminde evleri ağır hasar gören ve yıkılan hak sahibi depremzedelerden 5 kuruş para alınmayacağını ve tüm borçları silineceğini belirtti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “ 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da bir deprem yaşadık. Bu deprem sonrası TOKİ konutları denilen depremzedeleri verilen Elazığ genelinde yaklaşık 25 binin üzerinde konut yapıldı. Bu konutlar yurttaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması adına daha sonrasında 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde de yurttaşlarımızın can güvenliğini sağlayan konutlar. Ama sonuç itibariyle bu konutların hem metrekareleri ile ilgili hem oda sayıları ile ilgili ve köylerde yapılan konutların ahırsız yapılması ile ilgili genel sorunlar yaşandı” dedi.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde deprem komisyonunda görev aldığını belirten Milletvekili Erol, “ Burada depremzedelere 2+1 konutlar yapılmayacak. Konutlar 3+1 olarak yapılacak. Artık orta hasarlı diye bir tanımlama da olmayacak, yine deprem komisyonunda bunu gündeme getirdik. Bundan sonra orta hasarlı bina da ağır hasarlı bina olarak değerlendirilerek, ağır hasarlı binası olanlara yeni konutlar verilecek. Köy evleri için de gelişme oldu. Bir bağ evi gibi ve ahırsız yapılan köy evleri için de köy evlerinin ahırlı olması için belirttik. Biz deprem komisyonu olarak bu üç noktada ilgili bakanlıklara yazışma yapıp bunlarla ilgili yaptırım gücünü kullandı. Bundan sonra TOKİ 2+1 konutları ve Elazığ’da bundan sonra yapılacak köy konutları ile ilgili ahırlı konutları ve orta hasarlı tanımını gündeminde çıkardı. Bu Elazığ adına güzel bir gelişme” diye konuştu.
“Hak sahiplerinden 5 kuruş alınmayacak, tüm borçları silinecek”
Elazığ’a bir müjdemiz var’ diyerek sözlerini sürdüren Erol, “ Dediğim gibi 25 bine yakın konut yapıldı. Bu konutlardan geçmişte yapılan konutlar dahil olmak üzere, şuanda vatandaşların içerisinde oturduğu konutlar dahil genel başkanımızın kamuoyu ile paylaştığı üzere bir sözü var. Şuanda yapılmış ve içinde oturulan konutlar ve bundan sonra yapılacak konutlarla ilgili vatandaşlarımızda, hak sahiplerinden 5 kuruş alınmayacak. Tüm borçları silinecek. Bu konutlara bedavaya sahip olacaklar. Çünkü sosyal hukuk devleti olmanın gereği budur. Vatandaşlardan kaynaklı olmayan bir afet yaşandığı zaman devlet vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinden sorumludur. Mal güvenliğinin sorumluluğu da vatandaşlarımıza aynı standartlarda ver koşullarda bu konutların ücretsiz verilmesidir. Bununla ilgili Elazığ kamuoyunu bilgilendirmek isterim. Bu aslında Elazığ açısından son derece önemlidir. Hiç kimse merak etmesin, bizim iktidarımızda 14 Mayıs sonrası şuanda konutlarında oturan TOKİ’den konut alan bütün depremzede mağduru hemşehrilerimizin tüm borçları silinecek, tapuları kendilerine teslim edilecek” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com