Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 14 Nisan 2023 372 Görüntüleme

DEVA PARTİSİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI AYGÖREN: ADİL BİR SEÇİM SÜRECİ İÇİN ADAY OLAN BAKANLARIN İSTİFAC ETMELERİ ZORUNLUDUR

DEVA Partisi merkez İlçe Başkanı Ali Aygören yaptığı bir açıklamayla, yaklaşan seçimlerde AK Partili Bakanların milletvekilliğne aday gösterilmemelerinin ardından istifa etmemelerini eleştirdi. Aygören, adil bir seçim sürecinde adayların adil bir seçim kampanyası sağlanabilmesi için diğer kamu görevlilerinin, milletvekilliği için istifası ne kadar zorunluysa bakanların da görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini söyledi. Aygören yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
”14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için siyasi partiler milletvekili aday listelerini 9 Nisan 2023 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etmiştir. AK Parti listelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da talebi üzerine kabinedeki çoğu bakan milletvekili adaylığı başvurusunda bulunmuştur.

BAKANLARIN SEÇİM SÜRECİNDE İSTİFA ETMESİ GEREKMEKTEDİR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen bu yeni sistemde bakanlar da artık cumhurbaşkanı tarafından atanmaktadır. Dolayısıyla bakanlar üst kademe kamu görevlisi konumunda ve statüsündedirler. Adil bir seçim sürecinde adayların adil bir seçim kampanyası sağlanabilmesi için diğer kamu görevlilerinin, milletvekilliği için istifası ne kadar zorunluysa bakanların da görevlerinden istifa etmeleri o kadar zorunludur.”

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLAN BAKANLAR SEÇİM KAMPANYASINDA KAMU GÜÇLERİNİ KULLANIYORLAR

Söz konusu bu bakanlar istifa etmediği için kamu memurlarının hiyerarşik amiri konumundadırlar. Bu bakanlar seçim kampanyalarında kamu gücünü kullanmaktadırlar. Milletimizin emaneti olan kamu kaynaklarını kullanarak şahıslarını öne çıkarmaktadırlar. Milletimiz ekonomik olarak her gün daha perişan olduğu bu dönemde milletin emaneti olan beytülmal-ı yağmalamaktırlar. Yapılan bu eylemler açıkçası hırsızlıktır. Bakanların istifa etmemesi hem hukuki hem de etik acıdan uygun değildir. Bu hukuksuzluğu ve aymazlığı kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com