Ana Sayfa Uncategorized 16 Nisan 2023 1464 Görüntüleme

BU KADIN, BU OYUNU BOZAR….YASEMİN AÇIK…

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçime 1 ay kaldı. Adaylar arasında kıran kırana bir rekabet sürerken bu seçimlerden çok daha farklı bir atmosferde tamamlanacak. Yıllarca tek partinin 5 milletvekili çıkardığı Elazığ’da 2018 yılında CHP Vekili Gürsel Erol’un seçilmesi, siyasi anlamda halkın aslında siyasette tek sesliliği istemediğini de açığa vurdu sanki.

Elazığ jeopolitik konumu, tarihi ve doğal yapısı, yeraltı zenginlikleri ile Doğunun en büyük sanayi kentlerinden biri olma potansiyeline sahip bir kent. Ne yazık ki hiçbir zaman hak ettiği sosyal ve ekonomik kalkınmaya ulaşamadı. Halkın istediği tam da bu. Yapılacak yatırımlarla, şehrin ekonomisinin kalkınması, turizminin gelişmesi, tarımda büyüme ve bu vesileyle istihdamın artması. Ne yazık ki bu güne kadar istediğini alamamış bir şehir Elazığ..
O nedenledir ki bu seçimler hem Elazığ halkı için, hem de temsil yetkisi isteyen milletvekili adayları için farklı bir özelliğe sahip.

SADECE PARTİLER DEĞİL, ADAYLAR DA HALKIN TERCİHİNİ ETKİLEYECEK

Çünkü artık sadece partiler değil, adaylar da halkın tercihini etkileyecekler.
Elazığ’da partilerin dışında sahip olduğu güç, bilgi, birikim ve donanımıyla şehrin siyasi tercihlerini etkileyecek bir bağımsız milletvekili adayı var. Yasemin Açık.. Küçük dev kadın. Kamuoyunda güçlü bir kabul görmüşlüğü herkesin malumu. Partilerden bağımsız, kendi adına girdiği seçimlerde partiler arasındaki dengeleri bozacak bir siyasi karakter olarak çıkıyor karşımıza.
Elazığ’ın en önemli iş insanlarından birisi. Sadece sanayi alanında , ekonomik bir güç olarak değil, yıllardır büyük bir önemle yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle de Elazığlıların takdirini kazanmış biri.

Bağımsız aday adaylığını açıkladıktan sonra şehirde dengeler çok değişti. Artık, insanlar konuşurken sadece A Partisi ya da B Partisi diye değil, Yasemin Açık gerçeğini de dile getiriyorlar.

BU SEFER KULİSİMİZ HALKTAN…

Bu seferki kulisimiz halktan. Sokakta, markette, minibüste, esnaf sohbetlerinde. İstisnasız herkesin gündeminde siyaset ve seçimler var. Eskiden partiler konuşuluyordu. Şimdi adaylar konuşuluyor. Çünkü artık vatandaş da biliyor ki; şehir için yapılacak önemli bir hizmeti parti değil, kişiler yapacak.
Susmayan, konuşan, yumruğunu masaya vuracak, istediğini koparacak ve şehrin hizmetine sunacak vekiller istiyorlar. Elazığ’ın seçilmiş vekilleri büyük oranda bu sınavı geçemediler. Şimdi adaylar da, halk da bunun farkında. O nedenle parti veya lidere biat etmeyecek, şehri için söylenecek sözü, yerinde söyleyebilecek, halkın beklentisi için şartları zorlayacak kişiler bu seçimin kazananı olacak.

YASEMİN AÇIK SEÇİM YARIŞINA BİR KAÇ ADIM ÖNDE BAŞLADI

Bu anlamda Yasemin Açık, bir kaç adım önde başlıyor bu seçim yarışına. Her şeyden önce siyasi parti bağı yok. Sözünü söylerken partinin çıkarları, liderin hoşnutluğu gibi ayak bağı olabilecek unsurlardan uzak. Tek hesap vereceği merci halk olacak.Bu da onun en büyük silahı.

İkinci bir husus. Yasemin Açık, eğitimli, donanımlı, toplumu iyi analiz eden bir yapıya sahip. Elazığ şehrini çok iyi biliyor ve yıllardır yatırımlarıyla, sosyal projeleri ile halkın gönlünde büyük bir yer edinmiş. Samimi bir duruşu var. Her şeyden önce maddi bir kazanç beklentisi olmaksızın girdi bu işe. Çünkü ihtiyacı yok.

Bir başka önemli farkı nedir biliyor musunuz? Çok mütevazi. Sempatik bir duruşu ve konuşmalarındaki samimiyet halkta karşılık buluyor.

SAĞCISI DA, SOLCUSU DA, MİLLİYETÇİSİ DE, MUHAFAZAKARI DA OY VERİYOR

Gelelim en önemli özelliğine. O bir kadın. Güçlü bir kadın. Topumdaki erkek egemen siyasi anlayışa tek başına göğüs geren bir kadın. Bu da başta kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden destek görüyor. Parti kulisleri, STK’lar, ya da kurum kulisleri değil bahsettiğimiz. Bir siyasi parti bağı olmadığı için, sağcısı da, solcusu da, milliyetçisi de, muhafazakarı da ona oy verebiliyor. Oyunu ondan yana kullanırken, ideolojiler üstü bir hisle, bir siyasetçinin yapması gereken  hizmet beklentisi ile oy veriyor. Dedik ya sizlere. Kulis bilgileri en sağlam yerden geliyor kulağımıza. Duyum değil. Birebir gözlemle…Halktan geliyor.

Her siyasi partinin  adayları seçim çalışmalarına başladı. Beylik sözler duyuyoruz çoğundan. Yasemin hanımın söylemi, halktan birinin halka söylemi gibi. Lider sultasından bağımsız, kendisinin lideri olarak, kendi sözleri ile konuşuyor. Bakın seçim çalışmalarına. Basından, STK’lara, esnaflardan,  sokaklara. Her yere dokunuyor. Bu da onu farklı kılıyor. Benden olmayan diye bir kavram yok onda…

Sözün özü..Bu küçük dev kadın, bu seçimdeki tüm siyasi dengeleri, altüst edecek gibi duruyor. Bunu biz değil, sokaktaki halk söylüyor..

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com