Ana Sayfa Uncategorized 23 Nisan 2023 208 Görüntüleme

İRFAN SÖNMEZ, ÇOCUK BAYRAMI’NDA SMA HASTASI KEREM ALİ BEBEK’İ ZİYARET ETTİ, DESTEK İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

İYİ Parti Elazığ. 1. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Sönmez Bayramın 3. Günü be 23. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Elazığ’da SMA’lı bebek Kerem Ali ve ailesini ziyaret etti.

Çocuk bayramında SMA Tip 1 Hastası Kerem Ali Bebek’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Sönmez, seçim çalışmalarının dışında bir farkındalık yaratmak ve bu vesileyle yardımsever insanlara seslerini duyurmak olduğunu söyledi.

ANNE ADALET YILDIRIM: ÇOCUĞUM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR, BİZ HİÇ BİRŞEY YAPAMIYORUZ

Anne Adalet Yıldırım da çok zor günler yaşadıklarını dile getirerek:’’ Çocuğumuz gözümüzün önünde eriyor. Hiçbir şey yapamıyoruz maalesef. Elimizden de hiçbir şey gelmiyor. Bize destek olursanız, Kerem Ali’nin elinden tutarsanız çok sevinirim. Sizden tek isteğim, çocuğuma yardım etmeniz. Zaten görüyorsunuz.

 

BABA KENAN YILDIRIJM: KEREM ALİ HEPİMİZİN EVLADI, LÜTFEN ÇOCUĞUM PARASIZLIK YÜZÜNDEN OLMASİN

1 yıldır kampanyanın devam etmesine rağmen henüz % 30 larda olan kampanyanın ilerlemediğini ifade eden acılı baba Kenan Yıldırım, çocuğun yaş kriterinin dolduğunu ve kilo kriterinin dolmaması için beslemediklerini ifade etti.

Tüm yardımseverlerden Kerem Ali için destek isteyen. Kenan Yıldırım: ‘’ 2 yıla yakındır çocuğum bu durumda. Bir cihaza bağlı. Şunu söyleyeyim. Bu hepimizin evladı. Siz geldiniz, gördünüz. Kim olursa olsun. Herkesin vicdanına bırakıyorum. Bunu görüp de sessiz kalana hakkımı helal etmiyorum.

İRFAN BEY DUYARLILIK GÖSTERDİ, FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİ. TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ’ın bebeği sadece Kerem Ali kaldı. Diğerleri melek oldu. Bir tanesinin kampanyası da maalesef beynini oksijen gitmediği için durdu. Keşke olmasaydı. O da bizim çocuğumuz. Sizden ricam hemen hemen sizin iyi partide üye sayısını tam net bilmiyorum. Siz daha iyi biliyorsunuz. 7-8-9 milyon üye. Orada merkezde Kerem Ali’nin bilgilerini herkese atsanız, 1 milyon insan 50 TL bağış yaparsa bu kampanya biter. Bu aslında bu kadar basit. Ama maalesef hiçbir siyasi parti yapmıyor. Ben bir baba olarak konuşuyorum. Hepinize yalvarıyorum. Bir baba olarak yaparsanız, siz yaparsınız. Ama burada da birçok parti geldi söz verdi, söz veriyorlar. Ama sözde kalıyor. Ben sizden rica ediyorum. Verdikleri sözün arkasında dursunlar. Benim şu anda Elazığ’da 3 bine yakın Kerem Ali’ye destek veren abileri, ablaları var. Hepsi de sözümüze bakıyor Ben aslında Diyarbakırlıyım.81 ilin hemen her yerinde 5-10 kişi destekçisi var.  Ben burada herkese söylüyorum. Sizlerin huzurunda da söylüyorum. Eğer benim oğluma hangi parti olursa olsun, destek olursa ben o partiye çalışırım. Stant kurarım. Standa geliyorlar, diyorlar kimse destek oldu mu? Olmadı. Kimse destek olmadı. İrfan Bey gerekirse partiyi de kullansın. Benim için çocuğum önemli. Hangi parti olursa olsun, bu evlat sizin de evladınız olabilirdi. Anneyi görüyorsunuz. Bebeğini kucağa alamıyor. Ben oğlumu sevemiyorum. Bunu size bırakıyorum. Ben size söz veriyorum. Eğer benim çocuğumun sesi olursanız, ben de sizin arkanızdayım. Sadece bunu söylüyorum. Ama lütfen sözde kalmasın.

ÇOCUĞUMUZU KİLO ALMAMASI İÇİN AÇ BIRAKIYORUZ

Oğlum SMA Hastalığı ile 3 aylıkken tanıştı. Şu an 2 yaşını doldurdu. Şu an yaş kriterini doldurdu. Kilo kriteri kaldı. 11 kilo. 13 kilo kriteri var. Kilo almaması için çocuğumuzu aç bırakıyoruz. Şırıngayla besliyoruz. Çocuğum acılar içinde. Her dakikai her saniye acı çekiyor. Sizlerden rica ediyorum. Destek olun. İrfan Bey’in duyarlılığı bizi çok mutlu etti. Tüm siyasi partilerden de aynı duyarlılığı bekliyorum.

İrfan Bey’den bir ricam var. İYİ Partinin üyelerine Kerem Ali’nin bilgilerini paylaşın. Herkesten bir 50 TL, 20 TL, 30 TL destek istemeniz bile bu kampanyayı bitiriyor. Gücünüz İYİ Parti olarak vardır. Siz dediniz ya partiyi kullanmayın. Partiyi kullanın. Yaparsanız siz yapın. Meral Akşener başkanımız benzer bir çalışmayı Urfa’da yapmış. Ona da teşekkür ederim. Nevşehir’de tüm oradaki yetkililer bir bebeğe destek oldular ve kampanyayı bitirdiler. Burada da sizden rica ediyorum. Herkese sesimizi ulaştırırsanız bu kampanya burada 1 saatte biter.

 

SÖNMEZ: 2300 TANE HASTASINA BAKAMAYAN, ONLARI YAŞATAMAYAN BİR YÖNETİMİN İNSAN DİYE BİR DAVASI YOKTUR.

İYİ Parti, Elazığ milletvekili adayı İrfan Sönmez de, Kerem Ali’nin durumuna çok üzüldüğünü ifade Etti. Oldukça duygulandığı gözlemlenen Sönmez, Türkiye gibi büyük bir ülkenin, küçük düşünen insanlar tarafından yönetildiğini ve Kerem Ali gibi bir çok çocuğuna sahip çıkamadığını söyledi. Tüm yardımseverleri Kerem Ali’ye destek olmaya çağıran Sönmez, kampanyanın duyurulması için de elinden geleni yapacağını belirterek şunları söyledi:

ÇOCUĞUNA, EVLADINA SAHİP ÇIKMAYAN, İNSANLIĞA SAHİP ÇIKMAYAN BİR DEVLET, BÜYÜK DEVLET OLAMAZ

 

‘’Türkiye genelinde kayıtlı 1300 tane, kayıtsızlarla yaklaşık 2 bin 400 SMA hastası var. Gördüğünüz gibi yarı ölü gibi yatıyor. İnsan bu manzaraya dayanamıyor. Gerçekten bu bayram da Çocuk Bayramı. Hepimizin evladı var. Burada yatanın kendi çocuğumuz olduğunu düşünerek hareket etmemiz lazım, destek olmamız lazım. Çocuk bayramı kutluyoruz. Övünüyoruz. Dünyada çocuk bayramı kutlayan tek ülkeyiz diyerek kutlamalar yapıyoruz.

Çocuğuna, evladına sahip çıkmayan, insanlığa sahip çıkmayan bir devlet, büyük devlet olamaz. Hep bizi kıskanıyorlar diyoruz. Başka bir ülkede, bir hasta olduğunda helikopterini, uçağını gönderip hastasına müdahale ediyor. Türkiye büyük bir ülke, gerçekten büyük bir ülke. Ama küçük düşünen insanlar tarafından yönetilen bir ülke. 2300 tane hastasına bakamayan, onları yaşatamayan bir yönetimin insan diye bir davası yoktur. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın demiş Şeyh Edebalı. Bu ailenin burada ızdırabını gördüm. Bu bir seçim propagandası değil Ben şahsen elimden gelen her şeyi yapacağım, bir farkındalık yaratmak için. Bu tip çocuklarımıza, ailelerimize sahip çıkmalıyız. Bu çocuğu annesi babası okşayamıyor. Çocuğun bakışlarına baktığınız zaman acıyı, ızdırabı görüyorsunuz. Dolayısıyla devletin önce bu işleri el atması lazım.

BİR MÜTEAHHİDİN 400 MİLYON DOLARLIK VERGİSİNİ SİLDİNİZ. O PARAYLA 200 TANE SMA’LI ÇOCUĞUMUZUN HAYATI KURTULABİLİRDİ

Yani siz tutuyorsunuz bir kalemde yandaş bir müteahhitin 500 milyon vergi  borcunu siliyorsunuz. O zaman dolar 1,25 idi. Türk parasıyla 1.25 liraydı. Yani 400 milyon dolar eder. 400 milyon dolara bu Kerem Ali gibi 200 tane hasta tedavi edilir. Sağlıkta çağ atladık diyoruz. Bu çocuklarımıza Türkiye’de niye gen tedavisi yapamıyoruz? Niye bu çocukları Türkiye’de tedavi edemiyoruz? Niye bunlarla ilgili gerekli donanımı sağlamıyoruz? Hastanelerimiz niye bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmıyor? Bunu kendimize sormamız lazım. Bir yerde bir çocuk bir çiçek gibi soluyorsa, annesi babası çocuğunun ölümünü seyrediyorsa her gün, orada biz hepimiz sorumluyuz. Onun için vicdanı olan herkes bu meselede elini cebine atmalı. Az çok demeden, yardım etmeli. Bir hayat kurtarmak kainatı kurtarmaktır. Yüce dinimizin emri de budur. Onun için Kerem Ali’nin adına açılmış hesapları var. Bu aile ile irtibat kuralım, destek olalım.

BU KONU ELAZIĞ’DAKİ TÜM YARDIMSEVERLERİN, BİZLERİN NAMUSUDUR

Bu konu Elazığ’ın namusudur. Bu tüm siyasilerin namusudur. Elazığ’daki bütün hayırseverlerin, yardımseverlerin namusudur. Bu bizim namusumuzdur. Bu çocuk eğer yaşatılamazsa, onu öldüren biz olacağız. Buna sahip çıkmayan biz olacağız. Ve Elazığ’ımızın iyi Parti üyelerinin, diğer partilerin üyelerinin, bu işin bu işin parti ile alakası yok. İçinde biraz insan sevgisi, biraz evlat sevgisi, çocuk sevgisi olan herkesi bu meselede duyarlılık göstermeye davet ediyorum. Aileye de sabır diliyorum. İnşallah dilim döndüğü kadar, imkânım olduğu kadar sizlere destek olacağım. Ama bizim gücümüz sınırlı. Ne kadar söylesek de, sizi aldatmış oluruz. Ben biraz daha burada kalsam, ayakta kalamam. Size çok sabır diliyorum. Allah’ın izniyle inşallah insanlarımızın vicdanları harekete geçer. Bu yavrumuz sağlığına kavuşur. Ve gecikmeyelim, geçen her dakika Kerem Ali’nin hayatı için son derece önemli. Onun için elimizi vicdanımıza koyalım, çocuklarımıza sahip çıkalım. Bakın bugün Çocuk Bayramı. Çocuğunu kucağına alamayanlar var, öpemeyenler var, sevemeyenler var. Bu çocuk yaşayacak mı, ölecek mi?  diye her gün içi yananlar var. Bir de bunları düşünelim. ‘’ dedi

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com