Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER, ŞEHRE BAKIŞ 25 Nisan 2023 317 Görüntüleme

GAZETECİ DEMİRDAŞ’TAN ELAZIĞ STADYUMU’NA ATATÜRK TEPKİSİ

Yapımına 2019 yılında başlanan Elazığ Atatürk stadyumuna ‘Elazığ Stadyumu’ tabelasının asılması kamuoyunda tepkilere yol açmış, ancak AK Parti Elazığ milletvekili Metin Bulut, tabelanın sehven asıldığını ve eski isminin muhafaza edileceğini söylemişti. DÜn Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devri gerçekleşen stadyumun tabelasında Atatürk İsminin hala olmayışı üzerine tepki gösteren Gazeteci Evren Demirdaş:” Kendisini yerli ve milli olarak ifade eden siyasiler, maalesef Atatürk ismini de buradan kaldırmaya çalışıyor. Buradan tüm Elazığ halkına ve yurtseverlere seslenmek istiyorum. Atatürk’ün ismini hiçbir yerden kaldırılamaz. Bununla ilgili tüm vatandaşlarımızı, tüm Atatürkçüleri Elazığ stadyumunun ismine tekrar Atatürk verilmesi için kamuoyunda tepki vermeye davet ediyorum.” dedi

Yapımı 2019’un Mart ayında başlanan 2022/23 sezonunun ikinci yarısında açılması öngörülen  49 yıllık Atatürk Stadyumu’na yenilenmesi sonrası “Elazığ Stadyumu” tabelası asılmış, bu konuda kamuoyunda büyük tepki oluşunca AK Parti Elazığ Milletvekili yaptığı bir açıklama ile “Elazığ Stadyumu” tabelası sehven asılmış bir tabela. Eski ismi muhafaza edilecektir” demişti.

Ancak bu günlerde maçların oynanmaya başlayacağı stadyumun tabelası hala değiştirilmedi ve Elazığ Stadyumu olarak kaldı. Konuyla ilgili kamuoyunun tepkisi sürerken, bir tepki de Gazeteci Evren Demirdaş’tan geldi. Demirdaş, Atatürk isminin silinmeye çalışıldığını söyleyerek bu hatadan dönülmesini istediğini dile getirdi. Gazeteci Demirdaş Elazığ Atatürk Stadyumu’nun önünden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

”49 yıllık tarihi olan Elazığ Atatürk Stadyumu geçtiğimiz Mart ayında tamamlandı. Ancak stadyumun en büyük eksiği ise şu an arkamda gördüğünüz gibi ‘Atatürk’ isminin bulunmayışı. Yaklaşık 3 ay önce bu konuyla ilgili AK Parti Elazığ Milletvekili tabela yazısının Sehven asıldığını söylemişti. Buna rağmen, aradan geçen bir buçuk aya rağmen, hala arkamda gördüğünüz gibi Atatürk ismi asılmadı. Ve şu anda Elazığ Stadyumu olarak açılışı beklenmekte.Yüklenici firma, dün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Elazığ Atatürk stadyumu’nu teslim etti. Ancak gördüğümüz kadarıyla yine stadyumun ismi ile ilgili bir değişim yok. Kendisini yerli ve milli olarak ifade eden siyasiler, maalesef Atatürk ismini de buradan kaldırmaya çalışıyor.

Buradan tüm Elazığ halkına ve yurtseverlere seslenmek istiyorum. Atatürk’ün ismini hiçbir yerden kaldırılamaz. Bununla ilgili tüm vatandaşlarımızı, tüm Atatürkçüleri Elazığ stadyumunun ismine tekrar Atatürk verilmesi için kamuoyunda tepki vermeye davet ediyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com