KULİS HABERCİSİ….ELAZIĞ’DA DİP DALGA OYLARI KİME?

ELAZIĞ’DA BÜYÜK BİR DİP DALGA VAR.İRFAN SÖNMEZ DİYOR….

İşim gereği sosyal medyaları tarıyor, yerel basında çıkan tüm haberleri gözlemliyorum.

Elazığ’da basının çalışma şekli özellikle böyle dönemlerde  parayı veren düdüğü çalar şeklinde yürütülür. Bunu çok yadırgamıyorum. Çünkü seçim dönemi parti ve adaylarının tanıtımını içeren haberlerle doludur, sadece Elazığ’da değil, tüm ülkede ulusal basının bile bu şekilde çalıştığını biliyoruz.

Seçim haberleri bir bakıma reklam haberleridir…ı

Ama ben, haberlere yansımayanlardan bahsetmek istiyorum.

Şimdi aldığımız duyumlar var. Şahit olduğumuz diyaloglar. Bana sorarsanız bu seçimde Elazığ siyaseti çok renkli bir sonuç alacak. Her seçimde tek partiden çıkan vekiller temsilde yetersiz, ifadede özgür değillerdi. Ve görünen o ki halk bu kısıtlanmış siyasi anlayıştan sıkıldı. Artık özgür, baş eğmeyen, Elazığ’ın sorunlarını özümseyerek dile getiren, çözümler için her türlü çabayı gösterecek siyasiler istiyor.

Anketler malum. Her parti kendi lehine görünen sonuçları kamuoyuna deklare ediyor.

Burada analizini yapacağımız esas konu seçimlerde oy vereceği parti ya da adayı açıktan söyleyemeyen vatandaşlar. Kiminin oğlu, kiminin kızı kamu kurumlarında çalışıyor, kiminin hükümetle bir şekilde işleri var. O nedenle açıktan açığa isim veya parti dillendiremiyorlar. Nitekim anketlerde kararsız olduklarını ifade edenlerin büyük kısmı da aslında oyunun rengi belli olmuş, ama dile getirememiş bir kitle oluşturuyor.

Bir başka kitle de oy vereceği partiyi söylemek yerine kaygılarından dolayı bir başka partiyi destekleyeceklerini söyleyenlerden oluşuyor. Velhasıl azımsanmayacak bir kitle …Elbette Elazığ’da da bu kitlenin bir parçası var. Nerden mi biliyoruz? Çünkü gerçekten destekledikleri adayı kamuoyun önünde açıklamayanlar var. Ve Elazığ halkının gönlünde marka değeri olmuş adaylar.

DİP DALGA, SÖNMEZ İLE GELİYOR

Çoğu platformda özellikle muhalefet adaylarına verilen destekler açıkça dile getirilmiyor.

Bu anlamda dip dalga kiminle geliyor bu şehre derseniz. Açık ve net. İrfan Sönmez’e. Milliyetçiliği ile bilinen Elazığ’da İrfan Sönmez’i bilen, tanıyan , saygı duyan ve destekleyenlerden büyük bir kesim  oylarının rengini sadece sandıkta belli edecekler.

Sönmez, popülist bir siyasetçi değil. Gerçekçi ve değişmeyen çizgisi ile Elazığlıların takdirini her platformda kazanmış bir isim. Hangi partiden olursa olsun herkesin İrfan Sönmez ismine bir saygısı var. Onun adaylığı da bu saygı ve sevgiyi sandıklara taşıyacak gibi görünüyor. O nedenle en partizan yaklaşım içinde görünen seçmen bile Sönmez’e oy verebileceğini ifade ediyor. İddia odur ki AK Parti’ye oy veren, hatta geçmiş dönemlerde aday adayı olan isimlerin bile İrfan Sönmez’e oy verecek.

Çünkü 30 yıldır her platformda inandığı düşünceler uğruna ölümü bile göze almış birinin, mecliste hiç bir şeyden korkmadan halkının savunucusu olacağı çok iyi biliniyor. O nedenle şunu ifade etmekte beis görmüyorum. İrfan Sönmez büyük bir dip dalga ile geliyor.

Seçime 1 gün kaldı. Ülkesini, bayrağını seven her birey gibi bizler de  ülkemiz ve ilimiz için kim hayırlı ve iyi işlere imza atacaksa onun kazanmasını isteriz.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com