Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 12 Mayıs 2023 330 Görüntüleme

EROL: ”YAŞANAN DEPREMDE ELAZIĞ’IN TAMAMI OLUMSUZ ETKİLENMİŞTİR. KARARNAMEDE OLMAYAN İLÇELERİN DE KAPSAMA ALINMASI GEREKİR”

Dün gece Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile resmi gazetede yayımlanan 6 Şubat Depremleri nedeniyle söz konusu depremlerden etkilenen yerlerde kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin karar, CHP ELazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından tepkiyle karşılandı. Yaptığı bir açıklama ile bu kararda Elazığ’ın bazı ilçelerinin depremden etkilenmemiş gibi sayılarak bu kapsam dışında kalmasının ELazığ’ı olumsuz etkilediğini ifade eden Erol şu ifadeleri kullandı:

”11 Mayıs 2023 tarih 7267 sayılı Cumhurbaşkanı kararının eki kararda yer alan 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle söz konusu depremlerden etkilenen yerlerde kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin karar yayınlamıştır. Kararda Devlet memurlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline, Uzman erbaş ve uzman jandarmalara, hakimler ve savcılara, yükseköğretim personeline , kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli ve geçici işçi olarak çalıştırılan personele, 6 ay süreyle 2.059,99TL tazminat ödenmesi kararı alınmıştır.
Afet bölgesinde yaşanan mağduriyeti kısmen de olsa gidermeye yönelik yapılan bu destek memnuniyet vericidir, fakat kararname kapsamına Elazığ Merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu dahil edilmiştir. Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban ve Sivrice kapsam dahiline alınmamıştır. Yaşanan bu deprem sadece bu ilçeleri değil Elazığ genelini olumsuz etkilemiştir. Bu sebeple Cumhurbaşkanı kararı ile tazminat ve ek ödeme yapılacak ilçelere kapsam dışında olan ilçelerde dahil edilmelidir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com