Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 29.05.2023 284 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…KAZANAN ve KAYBEDEN KİM?

KAZANAN ve KAYBEDEN KİM?
Değerli vatandaşlar, öncelikle seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim. Bu seçimler, sonuç olarak demokrasi mücadelesi veren insanlarımızın dirençlerini ortaya koyması açısından sevindiricidir. Bu direnç karşısında mevcut rejimin ömrü asla uzun olamaz. Erdoğan rejimi devletin tüm imkanlarını seferber etmesine rağmen her iki kişiden birinin laik Cumhuriyet’in devamına oy vermesi bir başarısızlık değildir. Bana göre başarısız olan Erdoğan iktidarıdır. Çünkü;
Rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi seçmenlerin yaklaşık %5’i devletin oyu olup her zaman iktidar lehinde olmuştur. Ayrıca Karadenizlilik olgusu ve stratejik önemde olan yurtdışı oylarının da iktidar lehine olması düşünüldüğünde seçimin kazananı sayısal olarak Erdoğan olsa da bu etkenler dikkate alındığında kaybedenin de yine Erdoğan olduğu aşikardır. Hatırlatmak isterim ki rahmetli Süleyman Demirel’in siyaset yasağının kaldırılması yurtdışı oylar sayesinde olmuştur.
Değerli vatandaşlar, Brezilya devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva seçimlere giderken “bu seçim cennetin kapılarını açma seçimi değil; cehennemin kapılarını kapama seçimi” demişti. Brezilya’da cehennemin kapıları kapandı mı bilemem, şimdi sıra Erdoğan da. Bakalım halkımızı bu cehennemden kurtaracak mı? göreceğiz.
Halkımızın bu tercihi elbette baş göz üstüne ancak görünen o ki milletin büyük bir bölümü politikayı din kabul ediyor. Yani, toplumun dönüştüğü ve dönüşmeye devam ettiği gerçeğidir. Bu durumun sosyolojik açıdan incelenmesi gerekir. Bakalım yemin töreninde HÜDA PAR vekilleri ne yapacak. Yanılmayı ümit ederim!
Kılıçdaroğlu’na destek veren partilerin vekillerinin stratejik konularda (ABD ve AB oyun kurucularının rejimi ve/veya yönetimi değiştirme gibi) faaliyetlerinde hangi tarafta yer alacakları noktasındaki endişelerimi saklı tutuyorum.
Değerli vatandaşlar, bu seçimin kazananı demokrasi mücadelesi için direnen demokratlar, kaybedeni ise Erdoğan ve Türk milleti olmuştur. Biz DOĞRU PARTİ olarak milletimiz ve ülkemiz menfaatleri ve kazanımları için her türlü mücadelemizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com