Ana Sayfa Uncategorized 31 Mayıs 2023 119 Görüntüleme

MÜSİAD Dost Meclisi’nde Teknokent Konuşuldu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen, Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konusu Fırat Teknokent çalışmaları ve yapay zeka oldu.  Toplantıya, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın konuk oldu.

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın MÜSİAD üyelerine Fırat Teknokent faaliyetleri ve yapay zeka ile alakalı bilgilendirmelerde bulundu.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Teknoket’in Fırat Üniversitesine ve şehre kazandırdığı avantajlardan bahsederek Teknokent’i her zaman destekleyeceklerini belirtti. Gürkan, “MÜSİAD olarak geleneksel hale getirdiğimiz dost meclisi toplantımızı şehrimizin ve üniversitemizin teknoloji yuvası olan Fırat Teknokent’tin çalışmalarını ele alacağız. Teknokent bünyesinde barındığı yazılım, bilişim, elektronik, mekatronik, biyomedikal gibi birçok firmayı şehrimize bölgemize ve ülkemize kazandırarak önemli bir değer katmıştır. Teknokent, MÜSİAD ve bizler için önemli bir kurum. Burada üniversite hocaları ile onların yetiştirdiği öğrenciler ile birlikte şehrin girişimci insanlarıyla ortak akıl ve bilimsel aklı bir araya getirerek yeni buluşlar yeni imkânlar yeni teknolojiler yaratarak hem şehrimize hem bölgemize hem de ülkemize büyük bir katkı sunmakta. Burada ekonominin, kalkınmanın motoru olan üniversite sanayi işbirliğinin vurgulandığı teknik bilgi ve ileri teknolojinin hedeflendiği ileri teknoloji üretimlerin hedeflendiği ve üretim de AR-GE çalışanlarını teşvik edildiği merkezlerdir. Aynı zamanda Teknokent’te ki firmaların bazı avantajları var. Vergi avantajları var. Buradaki firmaların elde etmiş oldukları ürünleri ticarileştirirken kazançlar üzerinden kurumlar vergisi ve katma değer vergisi muafiyetleri var. Çalışan personellerin gelir vergisi istisnası, SSK primlerinin işveren hissesi istisnası, damga vergisi istisnası ve birçok vergi avantajları bulunmakta. MÜSİAD olarak bizler bu tür kurum ve kuruluşlarla sürekli işbirliği içerisinde olacağımızı bu tür kurumları her zaman destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum. Bizlere vermiş olduğu kıymetli bilgilerden ötürü ve kuruma katmış olduğu değerlerden ötürü çok kıymetli Prof. Dr. Erhan Akın Hocamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

AKIN: “MÜSİAD’I HER ZAMAN YANIMIZDA GÖRDÜK”

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, MÜSİAD’ın her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Akın, “Bugün MÜSİAD ailesiyle bu toplantıyı organize etmemizin en temelinde Üniversitemizi ve Teknokent ile birlikte MÜSİAD ailesine tanıtmak. Yakın zamanda üniversitemiz araştırma üniversitesi oldu. Araştırma üniversitesi olmanın şehrimize neler getirdiği, üniversitemizin ne tür kabiliyetlere sahip olduğu bunların toplam tarafından iş dünyası tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak için topluma anlatmak gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com