Ana Sayfa GÜNDEM 4 Haziran 2023 128 Görüntüleme

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ LGS SINAVINA GİRDİ

8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı bugün saat 09:30’da başladı. Öğrencilerin okula alınmasıyla birlikte veliler de dışarda heyecanla bekledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi ( LGS) sınavı, iki oturum halinde bugün gerçekleştirildi. Milyonlarca öğrencinin yıl boyu heyecanla beklediği sınavda öğrenciler kadar velilerde heyecanlıydı.

Sınavın birinci oturumu 50 soruluk sözel alandan oluşup süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşarak süresi 80 dakika olarak belirlendi. Saat 09:30’da başlayan sınav öncesi öğrenciler, yapılan kimlik kontrollerinin ardından sınavın birinci oturumu için sınıflara alındı. Sınavın ikinci oturumu  ise saat 11:30’da gerçekleştirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com