Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 16 Haziran 2023 413 Görüntüleme

MASSAD KURUCU BAŞKANI FETHİ AHMET GEL’DEN MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI: MADEN İLÇESİNE SAHİP ÇIKILSIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün Türkiye’de bulunan 81 ile ilave yapılarak il sayısının 100’e çıkarılacağını söylediği konuşmanın ardından  il olamaya aday olan ilçeler arasında ismi geçen Diyarbakır Ergani de en çok konuşulan yerleşim birimlerinden biri oldu.

MASSAD KURUCU BAŞKANI FETHİ AHMET GEL: ”ATATÜRK’ÜN MADENI ELAZIG DEMEKTIR…”

Ergani’nin il olması konusu üzerine MASSAD( Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice Stratejik Araştırma ve Kalkınma Derneği ) Kurucu Başkanı Fethi Ahmet Gel bir açıklamada bulundu. Maden İlçesi ile ilgili hassasiyeti ve çalışmaları kamuoyunca bilinen Gel 100 il çalışması kapsamında Diyarbakır Ergani ilçesinin de isminin geçtiğini, il olması nedeni ile çevresindeki yakın ilçelerin de Ergani’ye bağlanma ihtimalinin yüksek olduğunu hatırlatarak, Maden’in Ergani’ye bağlanmasının Elazığ için tarihi, kültürel ve ekonomik anlamında büyük bir kayıp olacağını söyledi

GEL:”ELÂZIĞ 10 BİN YILLIK TARİHİ BAKİR ZENGİNLİĞİNİ, KÜLTÜRÜNÜ KURBAN EDEMEZ…”

Elazığ Milletvekillerine de çağrıda bulunan MASSAD Kurucu Başkanı Gel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Maden’in Ergani’ye bağlanması konusu Elazığ için büyük bir risk teşkil etmektedir. 100 il çalışması kapsamında 136 bin nüfusa sahip Ergani’ye yıllar önce Maden’in bağlanma riskini görmüş ve haykırmıştık.

Elâzığ 10 bin yıllık tarihi bakir zenginliğini, kültürünü kurban edemez…
ilçenin gelecek nesillere yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yaşam alanı kurulmasıni beklerken MADEN ilcemizin Erganiye baglanma endise ve haberleri bizleri rahatsiz etmistir…
Sayin Milletvekillerimizin bu konuda birlik içerisinde hareket edeceğinden hiç şüphemiz yoktur…”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com