Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 21 Haziran 2023 127 Görüntüleme

VEKİL EROL’DAN AÇIKLANAN BUĞDAY TABAN FİYATINA TEPKİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğdayda açıklanan ton başına 8 bin 250 liralık fiyatı sert sözlerle eleştirdi…

Buğday üretim maliyetinin tonda 8 bin lirayı geçtiğine dikkat çeken CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, “Buğday üretim maliyeti ortadayken, bu kadar yüksek enflasyon, artan döviz kurları ve fahiş zamlar varken, çiftçi niye zararına ürün satmak zorunda bırakılıyor? Çiftçinin zararını şimdi kim karşılayacak, hakkını kim verecek? Bu karar acilen revize edilip düzeltilmelidir. Buğday fiyatı en az 10 lira olmalı, artı 1 lira prim tüm üreticilere verilmelidir.” Açıklamasında bulundu.

“ÇİFTÇİMİZİN EMEKLERİ HİÇ OLMASIN ALINAN KARARI DÜZELTİN!”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, AKP iktidarının son 20 yılda 90 milyon tona yakın buğday ithal ederek 25 milyar dolardan fazla parayı yabancı ülkelere verdiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü; “Yerli ve millilikleri sadece dillerinde. Buğdayın ton başına çiftçiye maliyeti 8 bin lirayı çoktan geçti.
Mazottan gübreye, tohumdan zirai ilaca kadar tüm üretim maliyetleri katlanarak arttı. Kilogramda maliyeti 8 lira olan çiftçinin, buğdayını en az 10 liraya satması gerekiyordu ki biraz eli rahatlasın. Ancak açıkladıkları taban fiyatı çiftçiye bir darbe daha vurdu. Alın teriyle bereketli toprakları işleyen çiftçinin emekleri hiç oldu. Çiftçilerimizin zararını kim karşılayacak? Buğday ülkemiz açısından stratejik önemdedir ve üretiminin artması şarttır. Açıklanan bu taban fiyatıyla üretici tarlaya ekim yapmaz. Gelin yol yakınken, vakit varken açıklanan fiyatları revize edip düzeltin. Buğday taban fiyatı kilogramda en az 10 lira olmalı ve artı 1 lira prim tüm üreticilere verilmelidir.” Diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com