Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM 22 Haziran 2023 470 Görüntüleme

EKONOMİST FETHİ AHMET GEL’DEN FAİZ YORUMU

Merkez Bankası politika faizini yüzde 8,5’ten yüzde 15’e yükseltti. Artış piyasa beklentisinin altında kalsa da açıklamada kademeli olarak faiz artışlarının devam edileceği mesajı verildi. Banka, en son Mart 2021’de faiz artırmıştı.

Merkez Bankası  Para Politikası Kurulu , 27 aylık aranın ardından ilk kez politika faizinde artışa gitti. Açıklanan faiz kararı piyasa beklentisinin altında kalınca dolardaki yükseliş gün içinde de devam ederek 24 liranın üzerine çıktı.

Ekonomist Fethi Ahmet Gel de Merkez Bankası faiz artırma kararı sonrası bir açıklamada bulundu. Açıklanan faiz kararının piyasaları rahatlatmadığını belirten Gel, açıklanan faiz oranının yabancı sermayenin ülkeye gelmesi için yeterli olmayacağını kaydederek şunları söyledi:

”Merkez Bankası 27 aylık bir aranın ardından ilk kez politika faizinde arttırma kararı aldı. Yapılan açıklama ile politika faizi 650 baz puanlık artışla yüzde 15’e yükseltildi. Ancak bu kararla Merkez Bankası piyasaları rahatlatacak faiz neşterini vuramadı…Sureci yerel seçim sonrasına bıraktı.. ABD Merkez Bankası daha yüksek faize işaret ederken, Merkez Bankası’nın açıkladığı yeni faiz oranıyla yabancı sermaye gelmez.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com