Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 25.06.2023 273 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….BAYRAM HÜZNÜ !

BAYRAM HÜZNÜ !

Değerli vatandaşlar; Kurban teslimiyettir, şükürdür, adanmışlıktır. Bu faziletlerle gönülleri aydınlatan, dayanışma ruhumuzu yeniden dirilten ve ahlaki erdemlerin daha güçlü bir şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşmanın ve paylaşmanın arttığı, birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı bu bayramı da alım gücü yoksunluğu nedeniyle buruk ve çaresiz bir şekilde eda edeceğiz.

 

Küslerin barışması, dargınların gönlünün alınması, büyüklerin ziyaret edilmesi, çocukların hediyelerle sevindirilmesi sonuç olarak akrabalık ve dostluk bağlarının kuvvetlenmesi bu bayramın güzellikleri olmasına rağmen halkımızın bu güzellikleri yaşayamaması, burukluğun kaynağı olmuştur.

 

Geçmiş bayramlar da insanlar bir araya gelerek sevinç ve hüzünlerini paylaşır ve birlikte olmanın manevi huzurunu yaşarken günümüzde yapılan zamların yaşamı zorlaması, gelir dağılımında ki adaletsizliğin maddi açıdan bir yük oluşturması nedeniyle bu birliktelikler neredeyse imkansız hale gelmiş kutlama artık mesajlar üzerinden yapılmaya başlanmıştır.

 

DOĞRU PARTİ olarak, dini vecibesini yerine getirmekte zorlanan  halkımız adına AKP yönetimine soruyoruz; millet açız diye bağırıyorsa, çöpten rızık pazardan atık toplayanlar varsa, ev kirasını, elektrik ve su faturasını ödeyemiyorsa, %25’i açlık sınırının altında, %80’i yoksulluk sınırının altında ise bayramlarını huzur içerisinde kutluyorlar diyebilir misiniz? büyüklerimizi hüzne mahkum etmediniz mi? Birçok yazımda da belirttiğim gibi sorunları çözemeyen yönetimler sorunun kendisi olurlar.

 

Değerli vatandaşlar, bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve mensubu olduğum DOĞRU PARTİ adına buruk da olsa; başta şеhit , gazi ve depremzede ailеlеri olmak üzerе tüm millеtimizin Kurban Bayramı’nı еn içtеn dilеklеrimlе kutlar vatanımıza ve aziz millеtimizе huzur vе еsеnlik gеtirmеsini, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte her günü bayram sevincinde olan, güzelliklerle dolu huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmenizi dilerim. Toplumun büyük bir bölümünü hüzne boğan değil güldüren bayramlar özlemiyle…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com