Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER, Uncategorized 5 Temmuz 2023 803 Görüntüleme

İSAŞ GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERGÜN’DEN İDDİALARA CEVAP: ARAZİYİ 2015 YILINDA ARSA VASFI İLE SATIN ALDIK

Elazığ Korucu Köyü’ndeki tarım arazisinin vasfı arsa olarak değiştirilerek, ilgili firmanın  GES kurulması amacı ile kullanıma açılması iddiaları kamuoyunda yankı uyandırdı. Konuya ilişkin olarak söz konusu firma olan İSAŞ Gıda-Un >Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ebedin Ergün, iddiaların gereği yansıtmadığını dile getirdi. Söz konusu arazinin 2015 yılında devlet tarafından arsa vasfı şile satışa çıkarıldığını ve ihale ile kendilerinin aldığını ifade eden Ergün, arazinin vasfının değiştirilmediğini belirtti.

İSAŞ Un Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ebedin Ergün de konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Açılan davanın mevcut arazi ile ilgili olmadığını ifade eden Ergün, ‘’ Başvurumuz, bu arazinin arsa veya tarla oluşu ile ilgili evrak eksikliği nedeni ile arazinin sulama havzası içinde olduğu için DSİ tarafından olumsuz görüş beyan edildi. DSİ ile tekrar görüşerek talebimizi ilettik. DSİ’ye .Bizim tarla ile ilgili, sulama arazisi ile bir ilgimiz yok.  Öyle bir tarım arazisi de değil burası arsadır diye ilettik. Gerekli evrak ve tapu bilgilerini dosyamıza ekledikten sonra DSİ tarafından olumlu görüş yazısı verilmiştir.” dedi.

Arazi ile ilgili olarak söz konusu davanın olmadığını, var olduğu söylenen davaların da deprem sonrası DASK ile ilgili olarak açılan davalar olduğunu ifade eden Ergün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Mevcut davanın bizimle ilgisi yok. Bu DASK ile  ilgili bir davadır.  Depremden zarar gören yapılarla ilgili. Dolayısıyla burada bir dava açılacaksa davanın muhatabı biz değiliz. DSİ’den ilk alınan görüş ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim:  Bu arazinin arsa veya tarla oluşuyla alakalı olarak tapu fotokopisi, ilgili evrak eksik gönderildiği için ve bu da sulama havzası içerisinde olan bir mevki olduğu için, DSİ tarafından direkt olumsuz görüş beyan edildi. Biz tekrar DSİ ile görüştük. DSİ’ye;’’ böyle bir talebimiz var. Siz olumsuz buldunuz. Bizim yerimiz arsa, bizim tarla ile ilgili, sulama havzası ile ilgili bir ilgimiz de yok, öyle bir tarım arazisi değil burası.

DSİ  ilgili evrakları tekrar inceleyerek, olumlu görüş bildirmiştir. Olay bundan ibarettir.

Biz bu araziyi devlet 2015 yılı içerisinde açık artırmalı bir ihale ile aldık.  İhalede devlet bu araziyi satışa çıkartmış. Devlet burayı satışa çıkartırken arsa diye çıkartmış. Ben bu araziyi tarla olarak alıp, tarım arazisi olarak alıp vasfını sonradan değiştirip menfaat elde etmiş değilim. Varsa bir rant, bu rant devletin kasasına gitmiştir. Devlet burayı arsa olarak satmıştır. Bununla ilgili bilgi ve belgelerimiz mevcuttur. Bu belgeler dönemin bakanlık, Maliye Bakanlığı tarafından, ilgili bakanlıkları tarafından imzalanıp dosyaya eklenmiştir. Bütün  bu bilgiler ıslak imzayla elimizde mevcuttur.’’ Dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Tema Tasarım | Osgaka.com