Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 17 Temmuz 2023 265 Görüntüleme

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI AKIN MADEN’DE EYLEM YAPAN İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

Başkan Akın, Madenli vatandaşlarla Cengiz Holding arasında yaşanan anlaşmazlığını çözmek üzere bölgeyi ziyaret etti.

Maden ilçesinde bulunan zengin doğal kaynaklarından biri olan bakır rezervleri yapılan bir ihale ile Cengiz holdinge verilmişti. Son günlerde köylüler ve işletme holdingi arasında anlaşmazlıklar oluştuğu için köylü Cumartesi günü şantiye yolunda eylem yaptı.

Eyleme karşılık holding yönetimi 1 kişiyi işten çıkardı ve köylüye ait 1 servisi daha önce söz vermesine rağmen işe başlatmadı. Madenli vatandaşların talebi üzerine devreye giren Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Madenlilerin taleplerini dinleyerek konuyu Maden Kaymakamı ile görüştü.

Maden halkının çıkarlarını koruma adına harekete geçen Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Maden ilçesindeki anlaşmazlığın barışçıl bir şekilde çözülmesi için eylem yapılan şantiye yoluna giderek vatandaşı dinledi. Madenlilerin şikayetlerini not alan Başkan Akın, çeşitli taraflarla görüşmeler yaparak adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulma konusunda büyük çaba sarf etti.

Başkan Akın konuyu Maden Kaymakamı Rahmi Bulut’la görüşerek Madenli vatandaşlar ile Holding yönetimi arasında Pazartesi bir görüşme ayarlanması ve Madenlilerin istek ve taleplerinin güvence altına alınması için çaba harcadı.

Madenliler, Başkan Akın’ın çözüm odaklı yaklaşımı için minnettarlıklarını dile getirdiler, kendilerine verilen destek ve adil bir çözüm sağlanması konusundaki kararlılığı nedeniyle teşekkür ettiler. Başkan Akın konu hakkında şu ifadeleri kullandı.

“Maden ilçemizde yaşadığınız bakır rezervi anlaşmazlığına ilişkin olarak sorunlarınızı takip ettiğimi ve taleplerinizi en üst düzeyde önemsediğimi belirtmek istiyorum.

Bu süreçte, Madenli hemşehrilerimizle ve işletme holdinginin arasında ortaya çıkan anlaşmazlıkların çözümü için bizzat devreye girdim. Amacım, taraflar arasında adil ve uzlaşmaya dayalı bir çözüm sağlamaktır. Verimli ve samimi görüşmeler sonucunda, anlaşmazlığın ortadan kalkması için önemli bir adım atmış bulunuyorum. Taleplerinizi haklı ve yerinde buldum ve Kaymakam Bey’e ilettim. Milyarlarca dolarlık gelir elde edecek bir holdingin bu ilçeden 20-30 kişinin alınması, bir iki kişiye servis hizmeti verilmesi veya bir kaç hizmet alınması gibi konularda sizleri üzmemeleri gerekir. Bu konuda holding daha eli açık ve müşfik davranmalıdır. Pazartesi inşallah holding yönetimi ile Kaymakam Bey’in huzurunda bir araya gelmeniz için bir görüşme ayarladım. Bu konuda söz aldım. Konuyu da takip ediyorum. İnşallah bu sorun çözülür.”

 

Madenlilerimizin hakkını korumak ve bölgenin doğal kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını sağlamak konusunda kararlıyım. Halkımızın saadetini ve çevrenin korunmasını ön planda tutarak, uzun vadeli

planlamalar yapılacak ve ilçemizin geleceği için sürdürülebilir bir kalkınma hedefleyeceğiz. Bunun için inşallah tüm girişimlerim devam edecek.

 

Bu süreçte tüm tarafların katkılarına ve anlayışına teşekkür etmek istiyorum. İlçemizin sorunlarına kulak vermek ve çözüm bulmak adına her zaman yanınızda olduğumu belirtmek isterim. Birlikte çalışarak, Maden ilçemizin potansiyelini en üst düzeyde değerlendireceğimize inancım tamdır.

 

Maden ilçemizi daha da ileriye taşıyacak projeleri hayata geçirmek için çaba sarf etmeye devam edeceğim ve yanınızda olacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” Dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com