Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 18 Temmuz 2023 188 Görüntüleme

VALİ DR. ÖMER TORAMAN’DAN MUHARREM AYI MESAJI

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Muharrem Ayı’nın başlaması vesilesi ile bir mesaj yayımladı. Muharrem ayının ülke ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni eden Toraman, mesajında şu ifadelere yer verdi:

”Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayını idrak edeceğimiz günlere ulaşmış bulunmaktayız. Birliğimiz ve dirliğimiz açısından büyük öneme sahip olan Muharrem ayı, aynı zamanda kâinatın efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) torunu Hz. Hüseyin’in ve Ehl-i Beyt mensuplarının Kerbela’da şehit edildiği, tüm Müslümanların gönlünde derin hüzünler bırakan elim olayların yaşandığı dönem olmuştur.

Müslümanların ortak hafızasında yer alan ve asırlardır yüreklerimizde acısını duyduğumuz Kerbelâ olayı, haksızlık ve zulüm karşısında onurlu bir duruşun timsalidir.

Muharrem ayının ülkemiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; şehadetinin sene-i devriyesinde Peygamber Efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin Efendimizi ve tüm Kerbelâ şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com