Ana Sayfa Güncel, KÖŞE YAZILARI 27.07.2023 297 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….İLLÜZYONİST İKTİDAR

 

Değerli vatandaşlar, İllüzyon sözcüğünün TDK sözlük anlamı yanılsama veya göz bağı olarak kabul edilir. İnsan herhangi bir olaya aynı bakış açısından bakarsa olası değişimleri fark etmez. İllüzyon yapan kişi uygulamasını hissettirmeden yapar ve insanlar işin perde arkasını göremezler. İnsanlar bakış açısını değiştirmediği sürece yapılan hileyi anlayamaz. Tıpkı AKP yönetiminin maaşlarda yapılan zamları kök ücret diye bir uygulamaya tabi tutması gibi. Nasıl derseniz;

Emeklilere yapılan zamlar açısından durum nedir: Memur, dul ve yetim, BAĞKUR ve SGK emekli aylıklarına yapılan sözde yüzde 25 oranlı zam meselesine bakalım. Bildiğiniz üzere en düşük emekli aylığı daha önce 7.500 lira olarak belirlenmişti. Buna göre;

Hisseleri oranında dul ve yetim aylıkları bu rakamın altındadır ve asıl maaş muhataplarınca bilinmemektedir. İktidar kök maaş olarak tanımladığı bu rakam üzerinden yüzde 25 zam yapıyor.

  • Sayıları yaklaşık olarak 9 milyon olan bu kesimin zamlı maaşları 7.500 liranın altında kalıyorsa 7.500 lira almaya devam edecek. Zam var mı var. Peki emeklinin cebine girdi mi? HAYIR. Örnek; kök ücreti 5 milyon olan bir emekli yüzde 25 zamlandığında yeni maaşı 6.250 lira olacağından bu emekli dul ve yetim ise alacağı para 6.250 lira, değilse 7500 lira olacak.
  • Sayıları yaklaşık 6 milyon olan emekli kesimin zamlı maaşı 500 lirayı aşıyorsa maaşı aşan kısım kadar artıyor Örnek: kök maaşı 6200 lira olan bir emekli yüzde 25 zamla 1.625 lira artarak toplam 7625 lira olacaktır. Yani en düşük emekli aylığı olan 7.500 lira sadece  125 lira artmış olacaktır.

Görüldüğü üzere iktidarın yaptım dediği zam, ne olduğu bilinmeyen kök ücret üzerinden yapıldığından söylenen artış oranı gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Memurlara yapılan zamlar açısından durum nedir: En düşük memur maaşlarını 22 bin yaptık diyen iktidar, emekli maaşlarındaki uygulamayı önümüzdeki günlerde memurlar için de yapacaktır. Seyyanen yapılan 8 bin 77 lira, kök ücret yapılacak zam oranı içerisinde yer almayacağı için

  • 14 bin TL üzerinden zam yapılacak ve elde edilen miktar 22 bin TL’yi aşmazsa o memur 22 bin lira almaya devam edecek, 22 bin lirayı aşması halinde ise sadece aşan miktar alacağı zam olacaktır.

Örneğin seyyanen zam oranını düştüğünüzde maaşı 14 bin lira olan memura yeni yılda yüzde 50 oranlı zam yapılması halinde bu memurun maaşı 21 bin lira olacaktır. En düşük memur maaşı olan 22 bin liranın altında kalacağından 22 bin lira almaya devam edecektir. Kök ücreti 16 bin lira olan bir memur için ise bu oran 24 bin lira olacağından maaşındaki artış sadece 2 bin lira olacaktır.

 

Değerli vatandaşlar, gördüğünüz gibi tam bir illüzyon. Maaşlar da artış var mı? VAR. Söylenen oranda artış emeklinin cebine giriyor mu? HAYIR. İnanın İktidar, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntemle yine halkımızı yanıltmakta ve aldatmaktadır. Yani şeffaflık, vicdan ve izan hak getire. Tüm bunlara rağmen iktidar halkımızı enflasyon altında ezdirmedik diyebiliyor. İnsan az da olsa utanır YAHU.

24.Temmuz.2023 günü kabine toplantısını takiben Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada; “israf ekonomisini terk edelim ve tasarruf ekonomisine destek verelim derken kamu araçlarının, saray emrindeki uçakların, korumaların ve saray için yapılan harcamaların azaltılması konusunda bir fikir beyan etmiyor. öyle ya itibardan tasarruf olmaz diyerek bu konuyu kapatmadı mı? Erdoğan’a çağrım, örnek olunuz ki inandırıcılığınız olsun!

 

Ayrıca aynı gün “Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili huzursuzluk ortaya çıktı. Kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz.” dedi. Ancak yukarıda anlattığım üzere kök ücret uygulamasıyla illüzyonistliğe soyunan iktidar halkın ocağına diktiği incir ağacının kök salmasını sağladı.

Değerli vatandaşlar, sizleri aldatan, hor gören, direk ve dolaylı vergilerle devletin tüm yükünü sırtınıza yükleyen bu iktidara daha ne kadar katlanacaksınız. Yeter artık deme zamanı gelmedi mi? lütfen sorgulayın. Unutmayın hiçbir iktidar vaz geçilmez değildir. Tek gerçek sahip olmanız gereken vatanımız ve milletimizin varlığıdır. DOĞRUsu bu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com