Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 30.07.2023 1859 Görüntüleme

FUNDA CANPOLAT’IN KALEMİNDEN. KİM YAKIYOR?

KİM YAKIYOR?

Ülkenin hali her geçen gün daha da kötüye giderken sıra ormanlarımıza mı geliyor?

Yapılan yolsuzluklar, verilen ihaleler, zam üstüne gelen zamlar, mülteciler, batan bir üretim, biten bir eğitim derken sıra ormanlarımıza mı geldi?

Son günlerde gündeme gelen Muğla’nın Milas İlçesinde ki Akbelen Ormanı’nın Jandarma ekipleri tarafından yakılmaya ve ağaçlarının sökülmeye çalışılması, vatandaş ile askeri karşı karşıya getirdi. Küresel ısınmanın had safada olduğu, dünya üzerinde birçok noktanın suya muhtaç olduğu bu dönemde ormanı büyük firmalara peşkeş çekerek yaktırmak hangi akla hizmet etmektir.

Gözü yaşlı vatandaşın günlerdir verdiği mücadele yine bizim olan, yine bizim kanımızdan canımızdan olan askerimizi  vatandaş ile karşı karşıya getirmiştir. Ülkede her şeyin peşkeş çekildiği bu dönemde maddiyatı bir köşeye bırakarak “Ormanlarımızdan ellerinizi çekin” diyoruz.  Hergün ağaçlandırma yapılması üzerine bildirimlerde bulunulması yerine var olan ormanlarımızın belirli firmaların çıkarları doğrultusunda yakılıp yıkılması ne akla nede vicdana uygun bir davranış değildir.

Dünyamızın akciğerleri olan ormanlarımız rant ve kazanç kapısı değildir. En az kendi vücudumuzdaki organlarımız kadar önemlidir. Bu defa çalmaya çalıştığınız ne cebimizden ne vergimizden.

Bu defa çalmaya çalıştığınız dünyamızdan!

DÜNYAMIZIN AKCİĞERLERİNDEN ELLERİNİZİ ÇEKİN!

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com