Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 1 Ağustos 2023 437 Görüntüleme

DEPREMZEDELER ÇÖZÜM MERCİİ OLARAK MİLLETVEKİLİ IŞIKVER’İ GÖRDÜ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın açıkladığı ‘Yerinde Dönüşüm Hibe Ve Kredi Projesi’ için 6 ilde proje ofisleri açıldı. Açıklanan proje ile depremlerde evleri yıkılan birçok vatandaş için sunulan kredi ve hibe olanağı umut ışığı oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı Yerinde Dönüşüm Projesi’nden faydalanabilecek depremzedelerin 6 Şubat 2023 depreminden etkilenen afetzedeleri kapsaması, 2020 depreminden dolayı evlerini kaybetmiş ve hak sahibi olamayan ve hali hazırda evlerini yaptıramayan depremzedelerin mağduriyetlerinin devam etmesine neden oldu.

24 Ocak 2020 Depreminde evleri Orta hasar olan, bu nedenle hak sahibi olamayan depremzedeler ekonomik nedenlerle evlerini de yaptıramadıkları için yetkililerden çözüm bekliyorlar.

IŞIKVER: VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

2020 Elazığ depreminden dolayı  mağduriyetleri devam eden vatandaşlar sorunlarını anlatmak ve çözümü konusunda istişarelerde bulunmak için MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ile bir araya geldiler. Depremzedeler adına oluşan komisyon üyelerini dinleyen Işıkver, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli görüşme ve çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan vatandaşları büyük bir dikkatle dinleyen Semih Işıkver, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘’Ülkemiz büyük bir deprem felaketi yaşadı. ‘Asrın felaketi ‘ olarak adlandırılan depremlerde yüzbinlerce vatandaşlarımız evlerini kaybettiler. Devletimiz vatandaşının yanında olmak, yaşanan bu felaketten dolayı oluşan yaraları sarmak adına çok önemli bir adım attı. ‘Yerinde Dönüşüm Hibe ve Kredi Projesi de bu önemli adımlardan birisi. Bu proje inşallah hayata geçirildiğinde birçok vatandaşımız evlerini yeniden yaptırabilecekler.
Ancak Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremden dolayı halihazırda mağduriyetlerinin giderilmesini bekleyen binlerce vatandaşımız var. Evleri o depremde orta hasar aldığı için hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın birçoğu ekonomik nedenlerle evlerini yaptıramamışlar. Bu gün bu mağduriyetleri anlatmak adına bizimle görüşmeye gelen hemşehrilerimizle bir araya geldik. Bizlere sıkıntılarını anlattılar. Yaşanan mağduriyet ortadadır. Bizler halkımızın bize gösterdiği teveccüh ve güvenin bilincindeyiz. Bu konuyu kısa bir süre önce başkanımız ve ilgili kurum yetkililerimize ilettik. Gerekli adımların atılması yönünde görüşlerimizi beyan ettik. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek, yaşadıkları sıkıntıların da giderilmesi adına gerekli görüşmeleri yaptık.
Bu gün de bizleri ziyaret ederek sorunlarını anlatan değerli hemşehrilerimize bu durumun çözülmesine dair elimizden geleni yapacağımızı ilettik.

BAKANLIĞIMIZ İLE GÖRÜŞECEĞİZ, UMUYORUZ Kİ VATANDAŞLARIMIZIN BU SIKINTILARINA DUYARSIZ KALMAYACAKTIR

Felaketin tarihi, yeri olmaz. Kadim şehrimiz Elazığ iki kez deprem felaketini yaşamış, devletin kudretli eli ile yaralarını büyük oranda sarmıştır. Ancak hala mağduriyetleri devam eden hemşehrilerimizin olduğu da aşikardır. Konuyla ilgili olarak Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ve milletvekillerimiz ile tekrar görüşerek gerekli adımların atılması hususunda çalışmalar yapacağız. Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla zaten deprem bölgesindeki 11 ilimizi ziyaret ederek ilgili kesimlerle görüşmelerimizi yaptık gerekli raporlarımızı hazırladık inşallah Cumhur ittifakının gücüyle tüm sorunlar çözülecek. Umuyoruz ki bu sorunlara karşı bakanlığımız duyarsız kalmayarak gerekli düzenlemeleri yapacaktır. Bu bakımdan Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler de elimizden gelen tüm gayreti göstererek vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için çalışacağız.

DEPREMZEDE VATANDAŞLAR: SAYIN VEKİLİMİZİN BİZİM MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİ İÇİN  İÇİN GEREKENİ YAPACAĞINA İNANIYORUZ

2020 Depreminde evi hasar alan ve hak sahipliği olmayan Elazığlı depremzede Faruk Kaymaz de yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı:

” 2020 yılında yaşadığımız depremde evimiz orta hasar aldı. Ağır hasar olmadığı için hak sahipliği alamadık. Yaklaşık bir yıl sonra da yasal zorunluluk gereği evimiz yıkıldı. Sonrasında ekonomik koşullar nedeni ile evlerimizi yaptıramadık. Bakanlığın açıkladığı kredi ve hibe projesi bizler için umut oldu. Ancak projenin sadece 2023 depremzedelerini kapsadığını öğrenince hayal kırıklığı yaşadık.

MHP Milletvekilimiz Sayın Işıkver ile bir araya gelerek sıkıntılarımızı ve çözüm isteğimizi kendisine ilettik. Sağolsun büyük bir ilgi ve dikkatle bizleri dinledi. Sayın vekilimizin bu sorunlarımızın hallolması için gerekeni yapacağınıza inanıyoruz. Kendisine çok teşekkür ederiz.

Evini yaptıramayan bir diğer depremzede Reşat A. ise milletvekili Işıkver ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

” Biz iki büyük depremi yaşadık. Allah cümlemizin yardımcısı olsun. ANcak şu anda evim yok. Yaptıramadım. Kirada oturuyoruz. Ve kiralık ev fiyatları da herkesin malumu.İsteğimiz bir an önce devletimizin bize de yardım elini uzatması. Evimizi yaptırabilmemiz için kredi ya da hibe desteğinden faydalanmak istiyoruz. Değerli milletvekilimiz Semih Işıkver bu konuda görüşmeler yapacağını bize söyledi. Bunu bilmek bile bizi bir nebze olsun rahatlattı. Kendisine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com