Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 2 Ağustos 2023 225 Görüntüleme

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI AKIN: ELAZIĞ HALKI MAĞDUR EDİLİYOR!!!

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi .

24 Ocak Depreminden sonra Elazığ esnaflarının 24 Ocak depreminin yaralarını henüz saramadığını kaydeden Akın, 6 Şubat depreminde 18 bin bağımsız bölümün yıkılacak olması nedeni ile esnaflarımız kuytuda köşede iş yapmaya çalıştığını ifade ederek, diğer illerde uygulanan 6 ay erteleme kapsamına Elazığ’ın da dahil edilmesini istedi. Akın şunları söyledi:

ELAZIĞ MAĞDUR EDİLİYOR ! MİLLETVEKİLLERİ HAREKETE GEÇMELİ !

Hazine ve Maliye Bakanlığı 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle esnaf ve sanatkârlara Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerin 6 ay daha ertelenmesine karar verirken, Elazığ bu kapsam dışında tutulmuştur. Bu ertelemeye Elazığ da dahil edilmelidir. 24 Ocak depremi sonrası yerinde dönüşüm yerine TOKİ’lerin hakim tepelere yapılmasından dolayı Esnafımız   Merkezde büyük bir ciro kaybına uğramış 24 Ocak depreminin yaralarını henüz saramamıştır. Yeterli işyeri ve dükkan stokunun olmaması çoğu esnafın ticaretini olumsuz etkilemiş veya bitirmiştir. Tüm bunlara ilave olarak 6 Şubat depreminde 18 bin bağımsız bölümün yıkılacak olması durumu daha da ağırlaştırmıştır. Esnaflarımız kuytuda köşede iş yapmaya çalışıyor.

YERİNDE DÖNÜŞÜM VE KREDİ PROJESİ’NDE 24 OCAK DEPREMİ MİLAT KABUL EDİLMELİ

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yerinde dönüşüm ile ilgili bir madde çıkarıldı ve bu maddeye göre 500 bin lira hibe, 500 bin lira kredi verilecek denildi ama kanun maddesinin 6 Şubat depremini milat aldıklarını görüyoruz. Biz Saadet Partisi olarak miladın yani başlangıç tarihinin 24 Ocak olması hususunda basın açıklaması yaptık. Çünkü hak sahibi olmayıp hala evini yaptıramayan binlerce hemşehrimiz var. Bu maliyetlerle bu pahalılık ile yaptırmaları da mümkün değil zaten. Bu konuyu da hiç bir milletvekilimizin sahiplenmediğini üzülerek takip ediyoruz. Bundan dolayıdır ki Elazığ milletvekillerini memleketimizin gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye davet ediyorum. Kamuoyunu saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com