Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 5 Ağustos 2023 234 Görüntüleme

BAŞKAN MACİT: “KÜÇÜK ESNAFLARIMIZI KOOPERATİFİMİZE DAVET EDİYORUZ.”

Kurulduğu günden itibaren yerel esnafın yanında olan ve büyümesine katkıda bulunan Ak Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 6 ayda yaklaşık 400 esnafa kredi sağlayarak  destekte bulundu. 70 milyon civarında verilen kredi ile esnafın kalkınmasına büyük oranda katkı sağlayan kooperatif çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Harputtimes Haber’e özel açıklamalarda bulunan  Ak Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, esnafın bankalar yerine Kredi Kefalet Kooperatiflerini tercih etmesi gerektiğini dile getirerek esnafları kooperatiflere davet etti.

Elazığ Esnaflarının borçlarına sadık olduğunu ve ahilik görgüsünden geldiklerini belirten Başkan Macit, açıklamalarının devamında;

“Ak Hazar Kredi Kefalet Kooperatifi 2023’ün ikinci ayının 15’inde kurulan bir kredi kefalet kooperatifidir. Bu tarihten itibaren hız kesmeden yaklaşık 400 küsür esnafımıza kredi kullandırımı yapmış bulunmaktayız. Bunun parasal meblağsıda yaklaşık  70 milyon  civarında olmuştur. Biz Kredi Kefalet Kooperatifi olarak Elazığ’da faaliyet gösteren küçük esnaflarımızı kooperatifimize davet ediyoruz. Ben her röportajımda her canlı yayında şu ifadeye her zaman yer veriyorum; “Esnafın bankası Kredi Kefalet kooperatifleridir.” Burada tabi ki Ak Hazar Kredi Kefalet Kooperatifleri diye bir ifade kullanmak istemiyorum. Elazığımız da neticede merkeze bağlı 4 Kredi Kefalet Kooperatifi var. Küçük esnafımız bunlarıda tercih edebilir. Neticede bankanın yüksek faizlerinden kurtulurlar. Daha güzel kredi imkanları sağlanıyor Kredi Kefalet Kooperatiflerinde onun için biz küçük esnaflarımızı kooperatifimize davet ediyoruz.” dedi.

ELAZIĞ ESNAFI BORCUNA SADIK, BORCUNU BİLEN BİR KESİM

Biliyorsunuz ben diğer illeri burdan kötülemek için söylemiyorum bu ifadeyi fakat Elazığ’ın esnafı gerçekten borcuna sadık ve borcunu bilen bir kesim. Çünkü biz ahilik görgüsünden geldiğimiz için Elazığımız’ ın köklü esnafları biliyorsunuz esnaflığı bıraktıktan sonra ya çocuklarına, ya eşine yada akrabasına bırakıyorlar. Neticede bu köklü görgüden geldikleri için Elazığ’ın esnafları çok sağlam. Burdan kendilerine teşekkür ediyorum öncelikle. Şuan da Kredi Kefalet Kooperatifimizin sıfır takip oranıyla devam ediyoruz. Hiç bir esnafın şuanda ödeme güçlüğü çekmediğini görüyoruz. İnşallah sonuna kadar böyle gider. Enflasyonda ki bu dalgalanmalar, bu yüksek kur işte dövizde olan yüksek kurlarında bir an önce düşürülmesi babında hükümetimizde elinden geleni yapmaktadır. İnşallah Bunlar yapıldıktan sonra esnafımız rahat bir nefes alacaktır. Allah’ın izniyle biz esnafımızın yanındayız. Ak Hazar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak her zaman onların emrindeyiz. Burdan  bin 523 üyem ve bunun dışındaki esnafları tekrar saygıyla hürmetle selamlıyorum. Harputtimes Haber Sitesi’ne de  çok teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com