Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 10.08.2023 341 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN’UN KALEMİNDEN

UYAN ARTIK UYAN EYY HALKIM.

Demokrasi, tek kelimeyle halkın, Otokrasi ise tek bir kişinin yönetim biçimidir. Günümüzde uygulamada olan bu ucube başkanlık sisteminde de sistem gereği tüm kurum ve kuruluşların tek elden yürütülmesi, başkanın denetim ve hesap verme sorumluluğunun olmaması nedeniyle demokrasiden uzaklaşan ülkemiz otokrasinin yerleşmesi yolunda hızla ilerlemektedir.AKP iktidarları ülkemizin tamamında; toplumsal hoşgörü, karşılıklı güven, bireysel özgürlükler, adalet ve eşitlik, ayrıştırıcı değil birleştirici, elit tabakanın değil halkımızınmenfaatlerini esas alan bir anlayış etrafında bütünlük sağlaması gerekirken;

Hoşgörü yerine çatışma ve zıtlaşma,
Sosyal barış yerine kavga,
Özgürlükler yerine yasak ve dayatma,
Adalet ve eşitlik yerine yasa dışılığı,
Güvenlik ve refah yerine ise yoksulluk, açlık ve sefaleti

Reva görmüştür. Gelir dağılımındaki adaletsizlikler, alım gücünün yok edilmesi ve özellikle ayrıştırılmış ve kutuplaşmış bir toplumun oluşmasına sebep olmuştur. AKP yönetimi kendisine muhalif olanları vesayetçi/hain  ilan etmenin yanında iktidarlarını sürdürmek adına toplumun farklı katmanlarını algı operasyonları ile aldatmakla kalmayıp demokrasinin temelini adım adım uygulamaya aldığı yöntemlerle yok etmeye ve Cumhuriyetin kurucu ayarlarını bozmaya çalışmaktadır. Erdoğan, günlük siyasi manevraları ile milletimizi uyutma, otokrasiyi yerleştirme çabası içerisindedir.  

AKP iktidarlarının yıllardır izlediği yanlış politikalar ve baskısayesinde zulüm ve korku atmosferine  ittiği halkımız artık uyanmalıdır. Çünkü; AKP yönetimi bu baskı ve korku iddialarını kabul etmemenin yanında ülkemizde insanlarınözgür ve hukuk güvenliğinin var olduğu söylemleriyle yine halkımızı aldatma amacını güdüyor. Sorarım sizlere Demokrasi ortamında insanlarımız; toplanma, örgütlenme, din ve ifade  özgürlüğü, mülkiyet hakları, vatandaşlık, genel oy hakkı, özgürlük ve yaşam hakkından haksız yere mahrum bırakılmamak ve azınlık hakları gibi haklara sahip mi? sorgulayın lütfen.

Değerli vatandaşlar AKP iktidarları döneminde kaybedilen hak ve özgürlüklerin yeniden tesisi ancak ve ancak insan haklarının hukuki ve anayasal çerçevede teminat altına alınmasıyla mümkün olacaktır. Ülkemizde seçmenlerin büyük bir kısmının siyasilerden umutlarını kesmesi nedeniyle sandığa gitmemektedir. Oysa, Demokrasimizi korumanın tek yolu seçmenlerin sandıkla barışmasıdır.

DOĞRU PARTİ olarak; Anayasal haklarımızı elde etmek, yaşamımızın bir parçası halini alan Otokrasinin pekişmesine dur demek ve geleceğimizi teminat altına almak için UYAN ARTIK UYAN EYY HALKIM uyarımızı yineliyoruz. Aksi durumda yarın çok geç olabilir. 11.Ağustos.2023

Selam ve saygılarımla​​​​​​​​

Cezmi Orkun

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı

(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com