Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 13.08.2023 576 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…YANLIŞ HESAP, KABARIK FATURA

YANLIŞ HESAP, KABARIK FATURA

Değerli vatandaşlar, Atakan Korkmaz’ın “politikacılar bebek bezine benzer, değiştirilmezse kokar” sözüne katılmamak mümkün mü? İşte ispatı, 28.mayıs seçimlerinde halkımız tercihini değişimden yana değil AKP iktidarı lehinde kullandı ve art arda gelen zamlar sonrası pişmanlığını çeşitli ifadelerle dillendirmeye başladı ancak ne fayda Kıssadan hisse, Voltaire’in “Sıradan hırsız paranızı, cüzdanınızı, bisikletinizi çalar. Politik hırsız ise geleceğinizi, hayallerinizi, bilginizi, eğitiminizi, sağlığınızı, gülümsemenizi çalar.” ikisi arasındaki fark; “ Sıradan hırsız sizi seçer, Siyasi hırsızı siz seçersiniz.” dediği gibi siz seçtiniz yaydığı kokuya! katlanacaksınız.  Fıkra bu ya;

Adamın biri ineğini kurtların saldırısından korumak için nefesi kuvvetli bir hoca arayışına girmiş ve aradığı hocayı bulduğunda kurtların ineği yememesi için muska yazmasını istemiş. Hoca muskayı yazarak ineğin boynuna asmış. Birkaç gün sonra sürüye yine kurt girmiş ve ineği parçalayarak yemiş. Adam, ineğin muska takılı başını kesip hocaya götürerek; “Hocam hocam ineğimi kurt yedi, deyince Hoca, Nasıl olur? Diyerek yazdığı muskayı açıp okumuş ve ben Kurdun ağzını bağlayacağıma kıçını bağlamışım” cevabını verir. Devamında adama” Kurt senin ineği yedi ama hiç merak etme, kolay kolay çıkaramaz.”

 

Diyerek yapılan yanlışlığın çok daha büyük olumsuzluklar doğuracağını ifade etmiştir.

Öyle ya, halkın 22 yıldır iktidar da olmasına rağmen ülkeyi uçuruma sürükleyen AKP’yi tercih etmesindeki yanlışlığın daha büyük olumsuz sonuçlar doğuracağını  tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok tabi.

 

Değerli vatandaşlar, AKP yönetimi yaptığı tüm yanlışlar da halkın iradesine sığınıp kendisini kamufle etme konusunda oldukça mahir. Yine bir fıkra ile bu durumu anlamaya çalışalım. Fıkra bu ya,

İki arkadaş kasaba meydanında avare avare dolaşırken bir kalabalığa karıştığı sırada güvercinin biri bu arkadaşlardan birinin omzuna konar. Kalabalık bu arkadaşın etrafında toplanarak sen bizim padişahımız olacaksın der. Arkadaş olmaz diye itiraz etsede, inatçı topluluğa yenik düşerek Padişahlığı kabul etmiş ve arkadaşını da sadrazam yapmıştır. Aynı gün zulme, boyun vurmaya, vergilerde artışa başlayınca arkadaşı: Yapma, halk kızacak deyince, Padişah; güvercin uçurup padişah seçen halka böylesi az bile cevabını verir.

Öyle ya, halkın düşünerek mantıklı gerekçelerle seçmediği, aksine şans eseri seçtiği padişahın halka kötü davranmasını, halkın kendi tercihi olmasına bağlamaktadır. Bunun sonucunda etkilenen tarafın yine kendilerinin olacağına vurgu yapılmaktadır.

AKP’nin yeniden iktidara gelmesi ile daha önce olduğu gibi yine millet iradesi anlayışı çerçevesinde halka her türlü zulmü yapma hakkını kendinde görüyor. Ancak bu durumdan tercih yapanlar değil tüm milletin olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz olmaktadır. Mahatma Gandhi “Bizleri; siyaset de vicdanı sollayan lüks-şatafat, çalışmadan zenginlik, bilgili ama karaktersiz insanlar, ahlaktan yoksun bir iş dünyası, insan sevgisini alt plana itmiş bilim, özveriden yoksun bir din anlayışı yok eder.”  ifadesindeki hususlar ülkemizde bire bir yaşanmıyor mu? hala görmezden gelip yok oluşumuza çanak mı tutacaksınız?

 

 

 

Değerli vatandaşlar, AKP iktidarı yönetime yeniden geldiğinde ekonomi de iyileşmeyi istihdama dayalı üretim de aramak yerine, yaptığı ve yapacağı fahiş zamlara sığınarak halkın sırtına yüklemeyi seçmiştir. Saray ve eşrafı dışında halkımız mutsuz, dolaylı vergi artışları karamsarlık ve mutsuzluğun kaynağı halini almış ve yapılan tek şey ise günü kurtarmak olmuştur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ”Bir milletin yüzü gülüyorsa, o millet mutludur. Bir memlekette yüzü gülmeyen insanlar çoğunlukta ise, o ülkenin yöneticilerini değiştirmek vacip olmuş demektir.” diyerek mutluluğun yöntemini ortaya koymuştur. Ancak her nasılsa halkımızın yarıdan fazlası tercihlerindeki yanlış hesaplar sonucu toplumun tamamına kabarık faturalar hediye etmişlerdir.

Değerli vatandaşlar, anayasal hakkınız olan refah ve huzuru ancak demokratik ve laik Cumhuriyet’in tüm kurum ve kurallarının işletilmesi ile elde edebilirsiniz. DOĞRU PARTİ olarak beklentimiz, faturanın sebep olanlara kesilmesi yönünde tercihlerinizi DOĞRU şekilde yapmanızdır. DOĞRUsu bu.      

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com