Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 15 Ağustos 2023 268 Görüntüleme

BAŞKAN KARATAŞ’ TAN MEMUR-SEN’E SERT TEPKİ “MEMURLAR SİZE HAKKINI HELAL ETMEYECEKTİR”

Memur toplu sözleşmesinde son durum milyonlarca memur ve emekli tarafından takip ediliyor. 2024-2025 yıllarını kapsayacak zam  oranlarının belli olacağı 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında konuşan Kamu Sağlık SEN Genel Başkanı Ümit Karataş, yetkili sendikanın verilen zam oranlarını kesinlikle kabul etmemesi gerektiğini vurgulayarak memurların enflasyonun altında ezildiğini ve günümüz ekonomik şartlarında belirtilen rakamların komik olduğunu belirtti.

Memur Sen’i toplu Sözleşme masasında belirtilen rakamları kabul etmemesi yönünde uyaran Genel Başkan Karataş: “Özellikle memurlar adına imza atacağınız yüzdeye çok dikkat edin. Memurlar size hakkını helal etmeyecektir. Bu noktada Merkez Bankasının bile 2024 yılı sonundaki enflasyon rakamı beklentisinin yüzde 33 olduğu bir ortamda  eğer memurlara 2024 yılında yüzde 23 zam verilmesi düşünülüyorsa ve yetkili sendikada bunun altına imza atacak ise vay bizim halimize.” ifadelerine yer verdi.

Akaryakıttan gıdaya hergün gelen zamların Memurları olumsuz etkilendiğini belirten Genel Başkan Karataş açıklamalarının devamında;

“Her 2 yılda bir yapılan Toplu Sözleşme maalesef bu yılda fiyaskoyla sonuçlanmak durumunda kalmıştır. Memurlara yüzde 14+9, 2024 yılı için toplam %23, % 6+5  2025 yılı içinde %11 zam belirlenmesi ve teklif edilmesi maalesef memurları üzmüştür. Özellikle yetkili sendikanın görüşmeleri esnasında buna itiraz etmeyip sadece Twitter etkinliği ile bunu protesto etmesi de ayrıca komik duruma düşürmüştür. Özellikle geçmiş yıllara baktığımız zaman çok komik rakamlara imza atan Memur-SEN ‘in maalesef bu görüşmede de   aynı şekilde komik bir rakama imza atacağı görülmektedir.

MEMUR SEN’İ BURDAN UYARIYORUZ!

Özellikle memurlar adına imza atacağınız yüzdeye çok dikkat edin. Memurlar size hakkını helal etmeyecektir. Bu noktada Merkez Bankasının bile 2024 yılı sonundaki enflasyon rakamı beklentisinin yüzde 33 olduğu bir ortamda  eğer memurlara 2024 yılında yüzde 23 zam verilmesi düşünülüyorsa ve yetkili sendikada bunun altına imza atacak ise vay bizim halimize. Özellikle enflasyona yenilmiş, enflasyonun altında ezilen, temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan, insanca yaşama sıkıntısı çeken memurlarımıza ciddi manada bir destek verilmesi ve ciddi manada bir zam verilmesi gerekmektedir. Gıda fiyatları her geçen gün artmaktadır. Akaryakıt fiyatlarına günlük yetişmeyeceğimiz şekilde zam yapılmakta. Ekmeğe her iki ayda bir zam gelmek durumunda, tüp fiyatları aynı şekilde ve önümüzünde kış olduğunu göz önünde bulundurduğumuz zaman memurlar maalesef eğer bu zam oranlarına mecbur tutulursa bu zam oranlarının altında maalesef ezilecek ve enflasyona yenik bir şekilde, evlerinin geçimini bile sağlayamayacak şekilde, maalesef ezik bir hayat yaşamak zorunda kalacaklardır.  Bu nedenle her 3 ayda bir memur maaşlarının güncellenmesini istiyoruz.

 HER 3 AYDA BİR ZAM GÜNCELLENMESİ İSTİYORUZ

Enflasyona yenilmeme adına her 3 ayda bir zam güncellemesi yapılması, memurların enflasyona ezdirilmemesi ve özellikle büyük şehirlerde yaşayan, büyük şehirlerde çalışan memurlarımıza kira yardımlarının yapılması, belli konularda desteklerinin verilmesi ve yine memur ve memur emeklilerine yakışır bir şekilde zam oranıyla o masadan kalkılmasını bekliyoruz. Eğer böyle olmazsa memurlarımız büyük bir sıkıntı yaşayacak ve bu yılda yaşamış olduğu sıkıntının devamını 2024 ve 2025’te de maalesef sıkı bir şekilde, çok kötü bir şekilde yaşamış olacaktır. Bu nedenle yakından takip ettiğimiz Toplu Sözleşme toplantılarında memurun hakkının verilmesinin özellikle memurun hak ettiği enflasyona ezdirilmeyecek şekilde bir rakamla sonuçlandırılarak bu zam pazarlığının bitmesini beklemekteyiz.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com