Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 19 Ağustos 2023 165 Görüntüleme

Teşvik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, depremden etkilenen illerdeki yatırımlara özel yatırım teşvik tedbirleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, ve katılım sağlayan bütün bakanlarımıza taleplerimizi ilettik. Kamu gelirlerinden deprem bölgesine özel fon talep etmekten tutun da, vergi muafiyetlerine kadar birçok başlıkta kolaylık istedik. En önemlisi de Deprem bölgesinde bulunan oda ve borsa başkanlarının özelinde, Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Bakanlarımızın da katılım sağlayacağı bir toplantı talep ettim. Çünkü 11 ilin yaşadığı bu felaket, kısa sürede atlatılacak gibi değil. Bugün de tam olarak bu konuyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan gelen yetkililerimiz de 11 ilimize özel yatırım teşvik tedbirleri hakkında bilgilendirmelerde bulunacaklar.

 

Başkan Alan, “Ekonomi Şurası’nda sağ olsunlar AR-GE ekibimiz ilimizin sorunları hakkında bir rapor oluşturdular. Tabii 3 dakikalık bir konuşma süremiz olması sebebiyle problemlerimizin ana başlıklarından bahsettik. Biz Elazığ olarak 2020 yılında yıkıcı bir deprem yaşadık. Pandemi yaşadık. 6 Şubat depremlerini yaşadık. Üyelerimizin çok ciddi sıkıntıları var. Bizler de orada dosyamızı Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a sunarak 11 İlin problemlerini görüşeceğimiz özel bir toplantı talep ettik. Bu toplantı talebimizin de kabul edileceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz Cevdet Yılmaz bölgemizin insanı, yöremizin insanı sorunları problemleri bilen bir insan. İfadelerini kullandı.

Daha sonra Sanayi Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire

Başkanı Mehmet Dündar, katılımcılara özel yatırım teşvik tedbirleri hakkında bilgi verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com