Ana Sayfa EKONOMİ, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 21.08.2023 1463 Görüntüleme

KONUK YAZARIMIZ İŞ GELİŞTİRME VE PLANLAMA UZMANI ERAN TAPAN YAZDI….

Sovyetler Birliği çöktüğünde 100 Amerikan doları bir Rus çalışanın neredeyse 1 yıllık maaşına denk geliyordu. Marketlerden ise sebze, meyve adetle satılıyordu. Hatta karpuzu dilimleyip folyoya sarıp satılıyordu. Biz de son hızla aynı sona doğru ilerliyoruz.
Zamanında okullarda bize öğretiliyordu, tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyiz diye.
Dün İstanbul’da manava girip tek domates alabilir miyim diye sordum. Manav abi zaten öyle olmalı deyip domatesi elimden alıp tarttı ve 51.5 lira dedi.
Evde karabiber bitmişti. Bakkaldan ise aldığım ufak karabiber için 25 lira ödedim.
Kaynakları kontrolsüzce altyapı, yol ve köprülere harcayıp, teknolojik katma değerli üretimi, sanayileşme ve tarımı ihmal ettik.
Yanlış hayvancılık ve tarım politikaları, kontrolsüz köyden şehirlere göç, çiftçinin desteklenmemesi, yanlış gübre politikaları…Say say bitmez
Ve kaçınılmaz gelinen nokta.
Bundan sonra ne iktidar ne de muhalif seçmenin şikayet hakkı yok. Yaşananlar bizlere müstahak.
Neden mi; iktidar yanlısı seçmen bayrak ezan diyerek iktidarın yanlış politikalarını eleştirmedi, seyirci kaldı.
Muhalif seçmen ise sosyal medya üzerinden eleştiri yapmak ve seçim dönemleri sandık görevlisi olmak dışında siyasete ve güçlü bir muhalefet oluşturulmasına destek olmadı, ama hep şikayet etti.
Bundan sonra her iki seçmen gurubu da mağduriyet yaşayacak. Umarım gerekli dersler alınır ve ülkemizde futbol takımı tutar gibi partiler desteklenmez.
Yanlışa yanlış doğruya doğru hem muhalif hem de iktidar seçmeni tarafından birlikte dile getirilip tepki gösterilir ya da desteklenir.
Bu ülke hepimizin iktidarı ve muhalefetiyle. Ancak bir süre toplum olarak bir bedel ödememiz gerekiyor. Dersler çıkarılırsa geleceğe yönelik kazanımlar olabilir diyelim.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com