Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 21 Ağustos 2023 1337 Görüntüleme

VETERİNER HEKİMLER ARTAN ŞİDDET OLAYLARI İÇİN İŞ BIRAKMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Veteriner Hekimler son günlerde yaşanan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı. Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cazim Bulut son günlerde veteriner hekimlere karşı gerçekleştirilen saldırıları kınadı

Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi tarafından eş zamanlı düzenlenen basın açıklamasında, veteriner hekimlere yönelik artan şiddet olaylarını kınadı.

Son dönemde veteriner hekimlere yönelik artan şiddet olayları sonrası veteriner hekimler iş bırakma kararı aldı.

Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut; Veteriner hekimler koruyucu hekimlik hizmetleriyle salgınları önlediğini söyledi. Bulut, “Veteriner hekimler koruyucu hekimlik hizmetleriyle salgınları önleyerek toplum sağlığını korurlar, hayvanların sağlıklı ve refah içinde yaşamasını sağlarlar, gıda denetimleri ile toplumun sağlıklı güvenilir gıda tüketmesini sağlarlar, hayvan varlığını koruyarak hem ülke ekonomisine hem de vatandaşların ekonomik hayvansal ürüne ulaşmasına katkıda bulunurlar. Ayrıca insan sağlığı ya da hayvan sağlığında kullanılan aşı ve ilaçların geliştirilme süreçlerinde aktif rol oynarlar. Görüldüğü üzere veteriner hekimlik mesleği toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı açısından yaygın etkileri olabilecek risklerin bertaraf edilmesinde en büyük bariyerdir” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com